Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Boeren zijn lief

Toen Jeroen nog een klein Jeroentje was, keek hij meer televisie dan nu. Zondagochtend voor dag en dauw op, en dan tot diep in de middag Telekids kijken. Ook elke middag na school was er Telekids, en niet lang daarna het Klokhuis. Ik heb dat nog haarscherp, omdat het Klokhuis soms gepresenteerd werd door Yvon Jaspers. Als Yvon Jaspers op televisie was wilde ik sowieso blijven kijken, en aanvankelijk wist ik niet helemaal waarom. Ze was de eerste die me deed beseffen dat je bepaalde gevoelens jegens meisjes kan koesteren anders dan ‘ze gewoon superstom vinden’. Wat een ravissante schoonheid, en ook zo warm en lief.

Al zijn we allebei iets ouder geworden, mijn zwak voor Yvon Jaspers is er nog steeds, maar Boer Zoekt Vrouw is tot dusver aan me voorbij gegaan. Yvon stelt tien boeren op zoek naar liefde voor aan Nederland, er worden brieven gestuurd, en de boeren gaan over tien afleveringen kijken of een van de reagerende dames hun boerinnetje mag worden. Nederland kijkt en masse. Waarom weet een op het eerste gezicht zo ontzettend suf programma op zo’n manier de nationale dialoog te beheersen? Wie herinnert zich niet de onbedoeld komische beelden van boer Frank, ontroostbaar grienend tussen het hooi en zijn geitjes? Daar hoefde je het programma zelf niet voor te kijken, dat werd overal herhaald.

Na mijn ‘BzV’-ontmaagding snap ik het. Anders dan in de meeste realityseries zijn deze boeren allemaal wel sympathieke mensen, die door omstandigheden gewoon nooit een leuke dame of heer zijn tegengekomen. Deze editie is er trouwens voor het eerst een ‘boer zoekt man’. De meeste boeren zijn een beetje wereldvreemd en erg oprecht. En allemaal grijpen ze als eerste naar ‘lief’ als ze hun ideale partner moeten omschrijven. Je gunt het deze gasten wel.

De boeren zijn voorgesteld, de brieven worden geschreven, en in september, bij aanvang van het nieuwe academische jaar, zullen we zien of ze hun soul mate gaan vinden. Want, zoals boer Henk stelt: “Je hebt gewoon warmte en liefde nodig in je leven.” Dat mag dan misschien een cliché zijn, maar het is ook waar. Komende september ga ik er voor zitten.

 

 

 

 

 

Jeroen Postma

Boer Zoekt Vrouw, KRO, Nederland 1, 20.20  / Kick-off terugkijken op uitzendinggemist.nl

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)