Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

De meest begeerde vrijgezel van Spiritus Vitalis

De meest begeerde vrijgezel van Spiritus Vitalis

Photographer:Fotograaf: Joey Roberts

Zijn haar zit altijd in de plooi, hij kleedt zich perfect en is verre van alledaags. Matthijs Vermeer (20) - nee, geen familie van de grote schilder – is volgens de ‘heeren’ van het onafhankelijke dispuut Spiritus Vitalis, een jongen die hen “blijft verbazen”. Zo beweerde deze tweedejaars biomedische wetenschappen tijdens zijn A-tijd met droge ogen dat Bambi zijn lievelingsfilm is. Hij grinnikt als zijn dispuutsgenoten zijn sterk begroeide borst met een trui vergelijken, en vertelt zonder een spier te vertrekken dat hij de afgelopen weken niet alleen een opera (L’Italiana in Algeri), maar ook een dubstep concert bezocht. O ja, en hij heeft ook nog gestudeerd. En ja, meer dan de vijf uur die zijn vrienden hem gemiddeld per week toedichten.

Vermeer heeft niet zo veel tijd voor zijn studie want hij is bezig aan een roman, klinkt het trots. “Laatst heeft hij het eerste deel aan ons voorgelezen. Duurde zes uur, inclusief discussie. Wij vonden het verhaal pakkend. Het gaat over een adolescent die verliefd wordt op een hoer en zij op hem.” Dan grinnikend: “Hij heeft uitgebreid veldonderzoek gedaan, het is allemaal echt waar.” De meest begeerde vrijgezel van Spiritus Vitalis hoort het onbewogen aan. “Ze zijn heel kritisch, ik vond het spannend, maar hun opmerkingen helpen mij om het boek beter te maken.”

Zijn schrijfambities beperken zich niet tot proza. Hij schreef al meer dan eens een gedicht voor het meisje van zijn (vaak kortstondige; zijn langste relatie duurde drie maanden) dromen. “Matthijs is een romanticus” die de vrouw in kwestie graag op een voetstuk zet. Met alle gevolgen van dien: wie hoog staat kan diep vallen.

Het is goed om een “beetje rond te kijken en te ontdekken wat je op seksueel gebied waard bent”, vinden de heeren. Toch zou Vermeer voor de bijl gaan als zich nu de juiste vrouw meldt. “Ze mag niet gewoontjes zijn. Ik zoek iemand die boeiend is, die net als ik houdt van het avontuur. Niet in de zin van dat ze hele wereld wil bereizen - mag ook - maar meer dat ze openstaat voor nieuwe dingen.” En liever geen accent, “daar knap ik op af”. Ze moet wel trouw zijn (“is hij ook”) en absoluut kinderen willen. “Hij wordt de beste vader ooit”, klinkt het serieus. “Hij is zo geïnteresseerd in andere mensen.” Ze hoeft niet van sport te houden, “daar doet hij zelf ook niet aan”, roepen de jongens. “Jawel, ik doe aan fitness.” Al een week, ja. Nee, twee weken. “En hoe vaak heb je al moeten huilen van de spierpijn?” Hier komen ze niet uit.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)