Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

MOOC UM begint nu echt

MOOC UM begint nu echt

Photographer:Fotograaf: Simone Golob

MAASTRICHT. Aanstaande maandag gaat de eerste MOOC (Massive Online Open Course) van de Universiteit Maastricht van start. In mei liep er al intern een pilot. Het is een cursus die uniek is in zijn opzet: waar MOOC’s normaal gesproken volgens een traditioneel onderwijsmodel worden gemaakt, is hier voor het eerst het probleem gestuurd onderwijs – dat ook het onderwerp van de cursus is – massaal toegepast.

Een team met medewerkers en studenten vanuit verschillende faculteiten en de universiteitsbibliotheek werkte anderhalf jaar aan de MOOC. Naar aanleiding van de pilot is er nog het een en ander aangepast. “We merkten dat mensen het best moeilijk vonden om online in een onderwijsgroep aan de slag te gaan”, zegt projectleider en onderwijskundige Daniëlle Verstegen. “Daarom hebben we nu een extra opdracht aan week 1 toegevoegd. Men moet een team charter maken, waarin afspraken worden vastgelegd als wie neemt de leiding, hoe worden de taken verdeeld, wat doen we als iemand ermee ophoudt, etc.” Ook krijgen de deelnemers meer achtergrondinformatie over pgo.

Dinsdag stond het aantal deelnemers op 1925, Verstegen hoopt de 2000 te halen. Hoeveel daarvan de negen weken durende cursus zullen afmaken is nog de vraag. “Het uitvalpercentage ligt bij MOOC’s tussen de 85 en 98 procent. Ik hoop dat we aan de ondergrens daarvan blijven, dat dus 10 tot 15 procent het einde haalt.”

Meer informatie: https://moocs.maastrichtuniversity.nl

Inschrijven: https://novoed.com/problem-based-learning/

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)