Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Rechtenstudenten willen meer colleges online

Rechtenstudenten willen meer colleges online

Photographer:Fotograaf: School of Business and Economics

MAASTRICHT. Rechtenstudenten willen dat meer, zo niet alle colleges, digitaal beschikbaar komen. Daar pleitten ze voor tijdens de faculteitsraadsvergadering vorige week woensdag. Vooral in de bachelor en master fiscaal recht wordt het gros niet opgenomen.
“In het kader van de digitalisering van de stof en een betere voorbereiding op de toets vinden wij dat opnames zouden moeten plaatsvinden. Het is geen nieuw experiment en bovendien een makkelijke manier om het onderwjis effectiever te maken”, reageert student Elodie Cocheteux. Het bestuur van rechten neemt de kwestie in beraad.

De studenten benaderden de afgelopen weken enkele sprekers die weigeren. Ze zijn bang dat hun colleges niet meer worden bezocht, merkt Cocheteux op. “Maar wij denken dat de meeste studenten toch zullen gaan omdat het leuk is en colleges interactief horen te zijn. Bovendien worden de opgenomen colleges van andere vakken nog steeds bijgewoond.”
Paul Adriaans, IT-coördinator bij rechten, weet dat de meeste ‘grote’ blokken voor eerste-, tweede-, en derdejaars studenten worden opgenomen. Het is aan de blokcoördinator of de docent om groen of rood licht te geven voor een opname. Volgens Raymond Luja, hoogleraar Comparative Tax Law, hanteert zijn vakgroep belastingrecht geen collectieve regel. Dat is aan de docent zelf. Luja geeft college aan eerstejaars en laat alles vastleggen, maar hij merkt op dat bijvoorbeeld gastsprekers (vooral in de master) liever niet worden opgenomen. “Ze spreken dan toch wat vrijer.”

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)