Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

UB overweegt weer om tourniquets te plaatsen

UB overweegt weer om tourniquets te plaatsen

Photographer:Fotograaf: Joey Roberts

MAASTRICHT. Opnieuw klagen studenten over de overvolle bibliotheek in de binnenstad. Deze keer in de faculteitsraad bij rechten, vorige week woensdag, waar werd gesproken over het plaatsen van tourniquets, zoals de universiteitsbibliotheek overweegt.

Er is op dit moment geen strikte regel die zegt dat de UB alleen voor studenten en medewerkers van de Universiteit Maastricht toegankelijk moet zijn. Maar plaatst de bibliotheek daadwerkelijk poortjes bij de entree, zoals ook bij de nieuwe learning spaces op het Tapijnterrein, dan kunnen alleen nog maar UM-pasjeshouders naar binnen. Het invoeren van dit soort controles hangt samen met de functie van de bibliotheek, zegt gebouwenbeheerder Yvette Froeling. En volgens haar is daar geen consensus over. De een vindt dat de UB een maatschappelijke functie heeft en open moet zijn voor iedereen, inclusief scholieren, zodat ze een warme overgang krijgen van school naar hoger onderwijs. Een ander wil ‘vreemde gasten’ weren. Binnenkort zal er een discussie worden gevoerd tijdens het directeurenoverleg.
Het ontbreekt aan vaste controlemomenten in de UB “omdat dit te veel stoort tijdens het studeren”, zegt Froeling. Wel kunnen bezoekers gevraagd worden naar hun UM-kaart of ID-bewijs. “Vooral in drukke periodes, zoals voor de examens, controleren we intensiever. We vragen middelbare scholieren om te vertrekken, verwijzen hen bijvoorbeeld naar het Centre Céramique.” De drukte – overdag – in de UB binnenstad is al jaren een groot probleem. Uitbreiding van leerplekken in een Tapijnpand, afgelopen voorjaar, en studieplekken in het Bonnefantenklooster zorgen niet voor de gewenste oplossing. “Hoe meer plaatsen je aanbiedt, hoe meer studenten er komen”, zei Froeling enkele maanden geleden al in Observant. Dit najaar wordt een proef gedaan met facultaire onderwijsruimtes als studieplek.

Categories:Categorieën:
Tags:
ub

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)