Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

In sommige studentensteden wordt het straks erg stil

In sommige studentensteden wordt het straks erg stil In sommige studentensteden wordt het straks erg stil

NEDERLAND/MAASTRICHT. Maastricht en Groningen zullen het duidelijkst merken dat de basisbeurs is afgeschaft. Daar willen de komende jaren waarschijnlijk duizenden studenten minder op kamers wonen.

De tijd van veel nieuwbouw is voorbij, blijkt uit de Landelijke Monitor Studentenhuisvesting van brancheorganisatie Kences. Maar sommige steden zullen dat heftiger merken dan andere.

Als de verwachtingen uitkomen, keldert met name in Maastricht en Groningen het aantal studenten op kamers. Ook Utrecht, Enschede en Breda moeten rekening houden met een flinke daling van het aantal uitwonende studenten in 2022.

Die daling is niet altijd in zijn geheel toe te schrijven aan de invoering van het studievoorschot. Veel steden hadden sowieso al rekening moeten houden met minder studenten. 

Dat sommige steden meer last zullen hebben van de invoering van het leenstelsel heeft volgens Kences-directeur Ardin Mourik onder meer te maken met de leeftijd van studenten.

“In Utrecht en Groningen zijn ze wat jonger dan in Amsterdam, en het verwachte effect van het studievoorschot is juist in die groep het sterkst”, zei hij vanmorgen.

HOP, Petra Vissers en Bas Belleman

 

 

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)