Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Corine

Corine

Photographer:Fotograaf: Simone Golob

Ik had graag met Germanicus willen overleggen over een passende titel voor mijn nieuwe functie maar nood breekt wet, en bovendien zat-ie weer ergens in het buitenland of misschien wel niet, in ieder geval; hij hield zich schuil. Voor mij althans.

Welke nood? Die van ons aller Corine natuurlijk! Zodra ik het nieuws hoorde heb ik me ik spoorslags naar Randwijck begeven, naar de UNS 40, naar de psychologen. Daar verleent directeur zuster Miranda eerste hulp aan wie het maar nodig heeft, maar of dat genoeg is? Dat waag ik te betwijfelen. Mevrouw De Ruiter heeft weer op d’r flikker gekregen van de vakbroeders, dat clubje betweters van het Nederlands Instituut van Psychologen. Het NIP. Een zuinige afkorting, doet aan nipt denken en dat is precies het probleem: ze kunnen niet omgaan met iemand die groots en meeslepend leeft en denkt. En Corine denkt groots en meeslepend; of ze ook zo leeft weet ik eigenlijk niet zo precies, ik mag me niet tot haar intimi rekenen al zou ik dat, gezien haar ultrablonde verschijning, graag doen (oef, als mijn mevrouw B. dit maar niet leest, allez Albert, gedraag je!).

En wat heeft ze nu helemaal gedaan, ons Corientje? Wat heeft ze al die jaren als forensisch psycholoog gedaan? Een aardige opleiding op poten gezet, daar is iedereen het wel over eens. En veel opgetreden als deskundige bij allerhande rechtbanken. En elke actualiteitenrubriek in dit land van haar ravissante verschijning en ietwat schelle stemgeluid voorzien. Waar ze notoire boeven als Volkert en Joran deskundig van een diagnose voorzag. Onder het voorbehoud dat ze niet met ze gesproken had. Mag je dat dan doen, als psycholoog? Of moet je dan je mondje houden? Dat vinden ze bij de site van GeenStijl wel. Daar staan ze bekend om hun genuanceerde beschouwingen en noemen ze haar een draaideurhaatzaaier dan wel draaideurfopwetenschapper. Ik weet ook niet wat dat is. En nu roept zelfs de NRC dat ze ook geen vrienden heeft onder haar vakgenoten! Zou dat echt zo zijn? Of is het kinnesinne? Omdat ze zelf nóóóóóóit gevraagd worden voor een buisoptreden? Haar Maastrichtse vakgenoten zijn intussen wèl voor haar in de bres gesprongen. Zou ze die bedreigd hebben? Je hoort wel eens dat ze in de omgang een tikje drammerig is. Dat ze het hoog in haar bol heeft. Vorig jaar zomer bracht de Volkskrant een portret van haar, stond ze met geloken ogen en in een kunstzinnige pose op de foto. En vertelde ze dat Nederland te klein voor haar werd, dat ze in de VS haar tak van sport veel beter begrepen. Dat valt niet lekker in onze contreien. Zoiets zeg je niet. Maar als het nou eens wáár is! Dat ze in de VS weten wat een forensische psiech wel en niet mag doen, en dat ze dat in Nederland maar niet willen begrijpen!

Ingewikkeld hè. Vind ik ook. Te ingewikkeld voor soeur Miranda. Hier is een Bergbroeder nodig. Neerlands hulp in bange dagen.

 

Albert Bergbroeder

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

2015-10-08: Jan Bierhoff
Fijn geformuleerd Albert, ben 't helemaal met je eens: hulde voor CDR!

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Enter the code shown above: