Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Vier Maastrichtse wetenschappers in VIVA400

Vier Maastrichtse wetenschappers in VIVA400

MAASTRICHT. Vier Maastrichtse wetenschappers zijn genomineerd voor de VIVA400-award. Vorig jaar streek UM-postdoc Anne Leferink met de eer in de categorie Knappe Koppen.

De VIVA400 is een lijst met 400 ‘succesvolle’ vrouwen die jaarlijks wordt samengesteld door het tijdschrift Viva. In de categorie Knappe Koppen kan er tot en met 4 november gestemd worden op econoom Lisa Brüggen, neurowetenschapper Nienke van Atteveld, jurist Catalina Goanta en plastisch chirurg Stefania Tuinder. De laatste houdt zich voornamelijk bezig met borstreconstructies met lichaamseigen weefsel na kanker. Zij maakte het voor het eerst in Nederland mogelijk dat vrouwen na een reconstructie weer gevoel kregen in hun borst.
Catalina Goanta is de jongste van het Maastrichtse gezelschap. Als 29-jarige promovendus won ze dit jaar de Wynand Wijnen Onderwijsprijs omdat ze Google Glass introduceerde in de oefenrechtbank.
Lisa Brüggen, universitair hoofddocent van de School of Business and Economics, is werkzaam op het gebied van service marketing en geeft les aan zowel bachelor- en masterstudenten als professionals. Brüggen riep samen met het Universiteitsfonds Limburg het Elinor Ostrom fonds in het leven ter ondersteuning van vrouwelijke wetenschappers. Brüggen gebruikte daarvoor haar Aspasia Beurs van NWO.
Cognitief neurowetenschapper Nienke van Atteveldt is geïnteresseerd in de flexibiliteit van het brein en wil het gat dichten tussen hersenonderzoek en de onderwijspraktijk. In het voorjaar kwam het boek Kijken in het brein – mythen en mogelijkheden uit dat zij samen met Sandra van Aalderen (Universiteit Twente) en journalist Meike Grol schreef.
Op 17 november worden de vier winnaars (vier categorieën) bekendgemaakt. 

 

Online stemmen kan via www.viva400.nl/knappe-koppen/

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)