Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

LinkeTinder

LinkeTinder

Medewerkerscolumn

Vrij recentelijk ben ik samen met een aantal collegae in Sway Café beland. Voor hen die het niet kennen, Sway Café omschrijft zichzelf als “een openminded café waar een gevarieerd publiek komt om iets te drinken”. Een prima match met onze groep, omdat wij de desbetreffende avond ook bestonden uit een gevarieerd publiek. Eenmaal daar bleek bovengenoemde variatie ietwat minder dan gepropageerd; het klantenbestand bestond vooral uit homoseksuele mannen. Geen probleem, aangezien er ook een homoseksuele man in onze groep zat. Belangrijker nog, hij was op zoek naar contact met gelijkgestemde mannen.

Omdat heteroseksuele mannen doorgaans vrij direct zijn in hun pogingen vrouwen te versieren vroeg ik me af of homoseksuele mannen elkaar benaderen met diezelfde directheid. In mijn beperkte steekproef bleek dit niet het geval. Ik zag ons groepslid totaal geen pogingen doen om contact te maken met andere mannen. Wat bleek? Alle mogelijke geïnteresseerden werden eerst digitaal gescreend met Grindr (Tinder voor gevarieerde mensen), alvorens over gegaan werd op enigerlei fysieke actie. Wat een geweldig idee!

Het ongemakkelijk op zoek gaan naar een geschikte partner heeft wel iets weg van de gemiddelde congresnetwerkborrel. Er zijn altijd te veel mensen die je precies niks boeien. Aanschuiven bij willekeurige tafels leidt dan ook te vaak tot tijd die je absoluut niet meer terug krijgt. Dat moet beter kunnen. Stel je bijvoorbeeld eens voor dat ook bij deze activiteit jouw mobiele telefoon van dienst zou kunnen zijn door te helpen met het selecteren van interessante mensen. Voor deze taak stel ik me als het ware een fusie voor tussen LinkedIn en Tinder: “LinkeTinder”. LinkeTinder destilleert automatisch relevante gegevens van je LinkedIn pagina en zet deze op jouw profiel. Eenmaal op het congres stel je de afstand in waarop je mensen wilt ontmoeten. Voor doorgewinterde muurbloempjes stel ik een tien meter voor. Zit er meer “Wanderlust” in je bloed? Dan is honderd meter wellicht de betere optie. Binnen deze afstand komen automatisch mogelijk interessante mensen voorbij op jouw telefoon. Met één druk op de knop dirigeer je die vervelende wollige snorren direct richting de virtuele prullenbak. Met een druk op de andere knop verklaar je de professionele liefde aan de medeonderzoeker in kwestie. Is die verliefdheid wederzijds? Dan kunnen de goede gesprekken beginnen. Met LinkeTinder ligt verloren tijd dus letterlijk in het verleden.

Komt er in de nabije toekomst niemand meer met je praten op congresborrels? Installeer dan LinkeTinder of haal die wol van je gezicht!

Jorrick Beckers, onderzoeker bij O&O

 

 

 

 

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)