Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

“Heb je haar een keer ontmoet, dan vergeet je haar nooit meer”

“Heb je haar een keer ontmoet, dan vergeet je haar nooit meer” “Heb je haar een keer ontmoet, dan vergeet je haar nooit meer”

Photographer:Fotograaf: archief UM

Onderwijsprijzen FHML 2015 uitgereikt

MAASTRICHT. “Een persoonlijkheid als een wervelstorm”, “studenten dragen haar op handen”, “een duizendpoot, van huis uit dierenarts, die aan de lopende band negens scoort in evaluaties”. Kwalificaties die toebehoren aan winnaars van de onderwijsprijzen van de faculteit Health Medicine and Life sciences. Ze werden afgelopen woensdag, na het ter perse gaan van Observant, uitgereikt in het bijzijn van VSNU-voorzitter Karl Dittrich.

Het gaat om twee grote onderwijsprijzen en acht kleinere. De eerste grote prijs voor de meest inspirerende docent is voor de vrouw die als een “wervelstorm” wordt omschreven. Haar naam is Nynke de Jong, verbonden aan de vakgroep Health Services Research. “Ze zit vol energie en daadkracht en komt steeds opnieuw met innovaties in het onderwijs. Heb je Nynke een keer ontmoet, dan vergeet je haar nooit meer”, vinden haar collega’s. De studenten van gezondheidswetenschappen (deze prijs valt binnen het domein Health) zijn al even lovend, maar drukken zich in het juryrapport wat formeler uit: “Ze begeleidt studenten correct en intensief, maakt altijd tijd vrij en probeert door middel van elektronische vernieuwingen de blokken verder te verbeteren.” Kortom, vat Arno van Raak, lid van het managementteam Health, het samen: “Ze haalt het maximale uit de onderwijsblokken.”

De tweede grote onderwijsprijs is voor iemand die grossiert in nominaties en onderwijsprijzen binnen de opleiding biomedische wetenschappen (BMT), legt opleidingsdirecteur Hans Savelberg uit. Zijn naam: Guido Haenen. De laatste vijf jaar zat hij vijf keer in de top drie voor de prijs voor beste tutor, en drie keer in de top drie voor beste blokcoördinator. Dit jaar is hij verkozen tot beste. “Hij wordt op handen gedragen door studenten, zet zich met hart en ziel in voor het onderwijs. Hij komt uit de farmacie, weet heel goed hoe medicijnen werken en dat legt hij heel goed uit. Hij kan zich goed inleven in studenten en rust niet voor ze het begrijpen.”

Naast de grote prijs voor Haenen die bestempeld kan worden als een oeuvreprijs, reiken de BMT-ers jaarlijks de prijs voor de ‘beste docent volgens de student’ uit. Een enquête - uitgevoerd door studenten - onder tweede- en derdejaars is bepalend. Deze keer is Tom Melai de gelukkige. Hij wordt onder andere geprezen om zijn goede uitleg, zijn behulpzaamheid, enthousiasme en het feit dat hij dicht bij de studenten staat.

Bij geneeskunde viel dit jaar geen grote prijs, wel drie kleinere. Muriel Filliers, verbonden aan de vakgroep anatomie en embryologie, is volgens de studenten de beste tutor/coach. “Ze is een duizendpoot, voert iedere onderwijsrol even vakkundig en gedreven uit, scoort aan de lopende band negens.” Deze dierenarts is bovendien heel flexibel en collegiaal, vertelt opleidingsdirecteur Jan-Joost Rethans. Op dit moment valt ze tijdelijk in als blokcoördinator.

De prijs voor beste mentor/studentenbegeleider bij geneeskunde is voor Judith Sluimer. Rethans: “Een goede onderzoeker die steeds meer onderwijstaken op zich neemt. Daar profiteren wij nu van. Ze heeft een klik met studenten en dat zorgt ervoor dat eerstejaars makkelijker reflecteren over hun eigen kunnen.”

 

 

 

 

 

Alle prijswinnaars FHML

Geneeskunde:

Beste tutor/coach: Muriel Filliers

Beste mentor/councellor: Judith Sluimer

Beste blok: Ako-blok Thorax 1 van coördinator Chris van der Grinten

Biomedische wetenschappen:

Grote onderwijsprijs: Guido Haenen

Beste tutor: Thamar Bovend’Eerdt

Beste blokcoördinator: Guido Haenen

Beste docent volgens student: Tom Melai

Gezondheidswetenschappen/Health:

Grote onderwijsprijs: Nynke de Jong

Beste tutor:  Latifa Abidi

Beste blokcoördinator: David Townend

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Enter the code shown above: