Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Vertraging website

Vertraging website

Photographer:Fotograaf: Joey Roberts/ professioneel mediabedrijf Submedia maakt een video voor de nieuwe website

MAASTRICHT. De lancering van de nieuwe website van de Universiteit Maastricht is vertraagd. Deze zal niet in december live gaan, zoals Manon Gorissen, hoofd digitale communicatie, een maand geleden in Observant meedeelde, maar pas na nieuwjaar. Een nieuwe datum is nog niet bekend.
De stuurgroep die zich met het project bezighoudt, vindt het “niet verstandig om live te gaan met een site die (…) onvoldoende gereed is”, berichtte ze afgelopen donderdag 5 november. Hierbij refereert men vooral aan pagina’s met opleidingsinformatie die wel geschreven, maar nog niet zijn goedgekeurd. En juist omdat rond Kerstmis veel scholieren en derdejaars bachelorstudenten zich oriënteren op een studie zou verkeerde of onvolledige informatie alleen maar voor onduidelijkheid zorgen.
Volgens Gorissen gaat het vooral om teksten over de toelatingseisen. “Pas in oktober kregen we de nieuwste informatie via de faculteiten. Het is een hele puzzel om alles bij elkaar te verzamelen en te herschrijven.”
Ook van “dieper liggende pagina’s” van de onderzoeksinstituten kan de feedback niet meer voor de feestdagen verwerkt worden.

Het websiteproject begon bijna twee jaar geleden met een vraag vanuit de studentengeleding van de universiteitsraad. Of er eens iets gedaan kon worden aan de informatievoorziening. Studenten moeten naar te veel kanalen voor inlichtingen over roosters, vakken of cijfers. Gorissen: “We wilden aanvankelijk alleen het studentendeel aanpakken. Maar tevergeefs, het liet zich niet losweken als een vlaaipunt. We kwamen er niet onderuit om de hele site opnieuw te bouwen.” Het Studentportaal is een apart traject geworden. Een pilot met 300 studenten staat wel nog gepland voor eind dit jaar.

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)