Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen van Maurice Timmermans

Een lounge voor SBE-docenten

Een lounge voor SBE-docenten

De studenten hebben er al lang een. En toen dachten de docenten van de School of Business and Economics: wij ook! Zo eenvoudig steekt de wereld soms in elkaar. Inmiddels is de docentenlounge - op de begane grond, nabij de mensa - een feit. Smaakvolle sofa’s, elegante goudkleurige lampen en een joekel van een tv. Iedereen die les geeft, kan hi...

SBE moet op zoek naar datawetenschappers

SBE moet op zoek naar datawetenschappers

MAASTRICHT. De School of Business and Economics zou in de komende twee jaar een kleine vijftien datawetenschappers moeten aannemen, vindt prof. Jos Lemmink. Het is de hoogste tijd om ruimte te maken voor slimme technologie in het curriculum. Volgende week geeft hij een presentatie voor het faculteitsbestuur.
Afscheid van Daniel Day-Lewis

Afscheid van Daniel Day-Lewis

Het verhaal: In het Londen van de jaren vijftig is Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis) een gevierd modeontwerper. Samen met zijn zus Cyril (Leslie Manville) bestiert hij vanuit een statige herenwoning het modehuis Woodcock en voorziet hij de Britse high society van elegante jurken. Vrouwen komen en gaan in Woodcocks leven, maar zijn steevast veroo...

Klanten op koopjesjacht zijn onvriendelijker

Klanten op koopjesjacht zijn onvriendelijker

Klanten gedragen zich tegenover het personeel van prijsstunters vaak onfatsoenlijker dan tegenover medewerkers van gerenommeerde bedrijven. Dat ontdekte Alexander Henkel, onderzoeker bij het BISS instituut in Heerlen.
“Een cultuur van rennen, rennen, rennen”

“Een cultuur van rennen, rennen, rennen”

Ze zijn vermoeid, voelen zich niet gewaardeerd en missen de steun van collega’s. Zie hier enkele klachten van UM-docenten die gebukt gaan onder werkdruk. Het probleem blijkt veelzijdiger en ingewikkelder dan gedacht, zoals blijkt uit het rapport van de taskforce educational workload. De faculteiten hebben al plannen klaar liggen om het p...
Nieuwe Duboishoogleraar: Griekse paleoantropoloog

Nieuwe Duboishoogleraar: Griekse paleoantropoloog

MAASTRICHT. Ze is geboren in Athene, opgeleid in New York en nu werkzaam in het Duitse Tübingen, aan de Eberhard Karls Universität. Paleoantropoloog Katerina Harvati is de nieuwe Duboishoogleraar. Ze volgt primatoloog Carel van Schaik op. Harvati heeft zich gespecialiseerd in de evolutie van Neanderthalers maar ook in virtuele antropologie. Dat ...

Embryoselectie is veilig bij erfelijke borstkanker

Embryoselectie is veilig bij erfelijke borstkanker

Embryoselectie voor erfelijke borstkanker is een veilige techniek om te voorkomen dat de genetische afwijking van ouder op kind wordt doorgegeven. Dat blijkt uit het promotieonderzoek van Inge Derks-Smeets.
Directeur WHO-agentschap is nieuwe Tefaf-hoogleraar

Directeur WHO-agentschap is nieuwe Tefaf-hoogleraar

MAASTRICHT. De Tefaf-hoogleraar 2018 wordt de Britse Christopher Wild, de directeur van het IARC, het agentschap voor kankeronderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie. De jaarlijks wisselende leerstoel voor kankeronderzoek, gesponsord door de kunstbeurs Tefaf, valt onder onderzoeksinstituut GROW.
Zombie-drug, vijf keer zo sterk als cannabis

Zombie-drug, vijf keer zo sterk als cannabis

De Maastrichtse vakgroep psychofarmacologie heeft de primeur: de eerste studie naar de cognitieve effecten - geheugen, reactietijd - van synthetische cannabis bij de mens. Het spul wordt ook wel zombie-drug genoemd. “Een paar proefpersonen zijn afgehaakt toen ze de treffers op google zagen.”
Vier Rubiconbeurzen

Vier Rubiconbeurzen

MAASTRICHT. Vier Maastrichtse wetenschappers hebben een Rubiconsubsidie ontvangen van NWO, waarmee ze maximaal twee jaar onderzoek kunnen doen in het buitenland. Een uitzonderlijk resultaat, procentueel gezien, want in totaal heeft NWO 21 voorstellen gehonoreerd.
Pagina 10 van 69Eerste   Vorige   5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  Volgende   Laatste