Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen van Maurice Timmermans

“Ik zou meteen meedoen met Expeditie Robinson”

“Ik zou meteen meedoen met Expeditie Robinson”

Gaby Odekerken-Schröder (Heerlen, 1971) Directeur Service Science Factory, sinds 2010 Woont in Born Getrouwd met Armand, en samen een dochter, Sterre (11)
Buurt en UM willen ontmoetingshuis voor burgers en studenten

Buurt en UM willen ontmoetingshuis voor burgers en studenten

MAASTRICHT. Een ontmoetingshuis voor sjengen en studenten, waar ruimte is voor dialoog, exposities, lezingen en concerten. Dit vanuit de gedachte: niet met de rug naar elkaar toe maar samen in gesprek. Dat valt te lezen in het projectvoorstel van initiatiefnemer Argus, het buurtplatform van het Statenkwartier, waar de gemoederen regelmatig verhit r...

Zeeziek in de ruimte

Zeeziek in de ruimte

MAASTRICHT. “Iedere astronaut is bang voor artsen”, zegt André Kuipers, terwijl hij een zaal met zo’n duizend (vaat)chirurgen toespreekt in het Mecc. Kuipers – zelf arts - hield afgelopen maandag een presentatie op het European Vascular Course Congres, georganiseerd door het MUMC. De Nederlandse ruimtevaarder doelt op de keu...

Poppen en tekeningen weg uit kinderverhoren

Poppen en tekeningen weg uit kinderverhoren

MAASTRICHT. Mede op instigatie van Maastrichtse psychologen stopt de politie met het gebruik van poppen en tekeningen tijdens kinderverhoren. Dat viel in januari te lezen in de nieuwsbrief van de Politieacademie. De hulpmiddelen leiden te vaak tot onjuiste verklaringen en valse beschuldigingen van misbruik.
Op ontdekkingsreis door de hersenen

Op ontdekkingsreis door de hersenen

35 jaar Yasin Temel Hoogleraar neurochirurgie, per 1 februari 2012, voltijds Yasin Temel is met zijn 35 jaar de jongste (bijzonder) hoogleraar aan de UM. Hoe heeft hij dat geflikt, vragen veel mensen hem. Nou? “In ieder geval niet door de deur van de decaan plat te lopen of zoiets, helemaal niet. Het verliep allemaal heel natuurlijk. Ik de...

Zwanger: tussen ziek en gezond

Zwanger: tussen ziek en gezond

Zwangerschap wordt over het algemeen gezien als een gezonde conditie. Misleidend, vindt hoogleraar Marc Spaanderman, die vorige week vrijdag zijn oratie uitsprak. Het is eerder een “last die tot problemen kan leiden”. Hij gunt iedere vrouw haar roze wolk maar in werkelijkheid drijven er een hoop regenwolken over.
Nieuwe decaan SBE: Philip Vergauwen

Nieuwe decaan SBE: Philip Vergauwen

MAASTRICHT. Philip Vergauwen, hoogleraar management accounting and control, wordt vanaf september 2013 de nieuwe decaan van de School of Business and Economics. Vergauwen treedt in de voetsporen van Jos Lemmink die de SBE vanaf 2006 heeft geleid.
Geluid bestrijden met geluid

Geluid bestrijden met geluid

Er gloort hoop voor patiënten die dag in dag uit lijden onder oorsuizen. Aan de Universiteit Maastricht lopen nu verschillende studies. Met elektroden diep in de hersenen, met cognitieve gedragstherapie en met een implantaat. Vorige maand is dit apparaatje voor het eerst in het oor van een patiënt geplaatst. Negen proefpersonen volgen nog.

Slenteren is gezonder dan sporten

Slenteren is beter voor de gezondheid dan intensief sporten. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Maastrichtse bewegingswetenschapper Hans Savelberg, die daarover vorige week publiceerde in het vakblad Plos One. De Nederlandse beweegnorm van een half uur intensief bewegen per dag moet wat hem betreft op de helling.
Liever archeoloog dan chemicus

Liever archeoloog dan chemicus

Thomas Cleij (Baarn, 1970) Dean van het Science Programme, sinds twee jaar Woont in Elsloo Getrouwd met Jennifer, en vier kinderen: Oscar (7), Servaas (5), Marnix (3) en Calvin (1)
Pagina 69 van 74Eerste   Vorige   64  65  66  67  68  [69]  70  71  72  73  Volgende   Laatste