Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen van Maurice Timmermans

Rookverbod op Randwijck vanaf 2021

Rookverbod op Randwijck vanaf 2021

MAASTRICHT. Per 1 januari 2021 mag op de hele Health Campus in Randwijck niet meer worden gerookt. In en rondom het ziekenhuis mag dat in 2020 al niet meer. Althans, dat is het streven. De UM steunt de plannen van het ziekenhuis, zegt collegevoorzitter Martin Paul. Binnenkort zal het college van bestuur de medezeggenschapsorganen bij de antirookpla...
“Betuttelend? Dat stadium zijn we al lang voorbij”

“Betuttelend? Dat stadium zijn we al lang voorbij”

MAASTRICHT. Universiteit, ziekenhuis, Mecc, Maastro Kliniek, Scannexus. Vanaf januari 2021 mag in en rondom de gebouwen van de Health Campus nergens meer worden gerookt. Dat staat althans in de nieuwste antirookplannen van het ziekenhuis, dat zelf al in 2020 overstag hoopt te gaan. De UM schaart zich achter deze plannen. 
Twee Elverding-leerstoelen

Twee Elverding-leerstoelen

MAASTRICHT. Hoe kun je bedrijven helpen met langetermijnbeslissingen? Om die vraag draait het in de twee zogeheten Elverding-leerstoelen, die de UM per 1 januari heeft ingesteld. De hoogleraren zijn al bekend: Mieke Olaerts van de rechtenfaculteit en Rob Bauer van de School of Business and Economics. De leerstoelen, bekostigd door het bedrijfsle...

Een curriculum vitae van 51 pagina’s

Een curriculum vitae van 51 pagina’s

MAASTRICHT. De celbioloog Lisa Coussens zal de Tefaf-leerstoel 2019 bekleden. Deze jaarlijks wisselende leerstoel voor kankeronderzoek, gesponsord door de kunstbeurs Tefaf, valt onder onderzoeksinstituut GROW.

UM krijgt ombudsman

MAASTRICHT. Vanaf 1 februari kunnen UM-medewerkers die in een arbeidsconflict verzeild zijn geraakt, aankloppen bij een ombudsman. Deze nieuwe functie, ingevuld door de Nijmeegse jurist Anna Soedira, is een initiatief van het Lokaal Overleg. De ombudsman buigt zich over conflicten tussen bijvoorbeeld baas en werknemer, of promotor en promovendus...

“We hebben weer bloed aan onze handen”

“We hebben weer bloed aan onze handen”

Eén: willen we de Europese Unie behouden? En twee: wat is daar voor nodig? Dat zijn de vragen waar het de komende jaren om draait, zegt Mathieu Segers, hoogleraar Eigentijdse Europese geschiedenis en Europese integratie. Vorige week vrijdag hield hij zijn oratie in de St. Janskerk.

Waalse studenten in de knel

MAASTRICHT. Het aantal Waalse studenten aan de Universiteit Maastricht is de laatste jaren explosief gegroeid. En dat heeft extra problemen met zich mee gebracht omdat Walen het middelbare schooldiploma niet tijdig kunnen aanleveren. De UM neemt nu genoegen met een voorlopige verklaring.
 "Ik leef als een hogesnelheidslijn, probeer elke minuut van de dag vol te plannen"

"Ik leef als een hogesnelheidslijn, probeer elke minuut van de dag vol te plannen"

Kim Kuypers (1980, Hasselt)/ onderzoeker bij de vakgroep neuropsychologie en psychofarmacologie, sinds 2003/ samenwonend met Jurgen, en zoon Sam/ woont in Alt-Hoeselt  
Over de wereld achter de realiteit

Over de wereld achter de realiteit

MAASTRICHT. Zo iconisch als zijn films zijn geworden, zo obscuur is zijn beeldende werk gebleven. Reden voor het Bonnefantenmuseum om een overzichtstentoonstelling over David Lynch op poten te zetten. Maar waarom heeft hij als kunstenaar zo weinig waardering geoogst? Een interview met directeur Stijn Huijts.
Wel of niet vaccineren?

Wel of niet vaccineren?

Hoe grondig denken ouders na als ze besluiten om hun kind al dan niet te vaccineren? Dat was de leidende vraag in de scriptie van de afgestudeerde gezondheidswetenschapper Rosa Grosscurt. Ze kreeg er onlangs de Catharina Pijlsprijs voor.
Pagina 7 van 73Eerste   Vorige   2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  Volgende   Laatste