Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen van Redactie

Sommige medewerkers weigeren deelname aan ‘barometer’ diversiteit

NEDERLAND. De universiteiten willen inzicht krijgen in de culturele diversiteit onder hun medewerkers. Daarom gaan ze persoonsgegevens delen met statistiekbureau CBS. Maar aan deze ‘barometer’ wil niet iedereen meedoen.

Zelftests beschikbaar nadat het hoger onderwijs (hopelijk) open gaat

NEDERLAND. Het kabinet hoopt dat alle studenten en medewerkers zichzelf straks preventief testen voordat ze weer naar de campus gaan. Aan de Tweede Kamer legt minister Van Engelshoven uit hoe dat begin mei logistiek in zijn werk zal gaan.

Raad van State had kritiek op ‘uitdelen’ basisbeursmiljoenen

NEDERLAND. Het ministerie van Onderwijs heeft een kritisch rapport van de Raad van State maanden te laat gepubliceerd. Het ging over de miljoenen uit het nieuwe leenstelsel, die het kabinet zonder voorwaarden onder de instellingen wilde verdelen.

Nieuwe studentenleiders lopen zich warm

NEDERLAND. Studentenorganisaties ISO en LSVb hebben nieuwe bestuursleden gekozen, die het stokje vanaf de zomer gaan overnemen. Bij het ISO komt er – en dat is uitzonderlijk – een hbo’er aan het roer.
Waakhond en liegebeest

Waakhond en liegebeest

Ik moest er een beetje om lachen de afgelopen tijd. De dagenlange hysterische opwinding over de 'functie elders' die VVD-leider Rutte voor CDA-Kamerlid Omtzigt had bedacht. Het leek wel alsof Rutte in de beste maffia-traditie had voorgesteld om de goede man in beton te storten en hem voor eeuwig te laten verdwijnen. Begrijp me goed: Rutte&r...

Ruim 46 duizend studenten willen collegegeld terug

NEDERLAND. Geef studenten dit coronajaar hun collegegeld terug, of laat ze volgend jaar gratis studeren: daarvoor hebben meer dan 46 duizend studenten hun handtekening onder een petitie gezet. De initiatiefnemers gaan hun voorstel aanbieden aan de Tweede Kamer.

Kan de medezeggenschap proctoring tegenhouden?

NEDERLAND. De medezeggenschap beslist niet over de inzet van proctoringsoftware, schrijft de minister, maar in Nijmegen heeft de universiteitsraad het pleit toch gewonnen. Wie heeft het eigenlijk voor het zeggen?
"We zijn er nu eenmaal niet om aardig gevonden te worden"

"We zijn er nu eenmaal niet om aardig gevonden te worden"

Maak je veel vijanden als je de kwaliteit van het hoger onderwijs bewaakt? “Je kunt niet altijd iedereen te vriend houden”, zegt NVAO-voorzitter Anne Flierman. Net nu de onderwijskeuring op de schop gaat, neemt hij afscheid.

Student-zonder-papiertje krijgt ook komend studiejaar langer de tijd

NEDERLAND. Ook komend studiejaar krijgen studenten langer de tijd om aan de toelatingseisen voor hun bachelor of master te voldoen. Wie nog niet het juiste diploma op zak heeft, mag alvast voorwaardelijk aan een vervolgopleiding beginnen.

Zelftest voor studenten geen succes: half miljard euro op het spel

NEDERLAND. Studenten hebben weinig zin om zelftests tegen het coronavirus te gebruiken, blijkt uit een pilot bij Avans Hogeschool. De overheid dreigt aan de tests een half miljard euro te verspillen.
Pagina 3 van 370Eerste   Vorige   1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste