Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen van Wammes Bos

This is the end, beautiful friend…

This is the end, beautiful friend…

Een satirische roddelrubriek in Observant? De tijd was er in 2009 meer dan rijp voor. Aan het roer van deze universiteit stond immers de roemruchte Jo Ritzen (“waarom geen studierichting vinologie? Of bierkunde?”) die de UM-gemeenschap nu eens tot grote hilariteit en dan weer tot diepe wanhoop dreef. Een ideaal onderwerp - maar zeker ni...

Prof. Leeuw weg bij WODC, rol bij UM nog onduidelijk

Prof. Leeuw weg bij WODC, rol bij UM nog onduidelijk

MAASTRICHT. Het is onduidelijk of prof. Frans Leeuw aanblijft als deeltijdhoogleraar bij de Maastrichtse rechtenfaculteit nu hij deze week aankondigde per komende maand terug te treden als directeur van het Wetenschappelijk Onderzoeks- en Documentatiecentrum (WODC) van het ministerie van Justitie en Veiligheid. 
“Oké, trek eerst die broek maar uit”

“Oké, trek eerst die broek maar uit”

Yuri Meesen (27) uit Brunssum is junior-journalist bij Observant. Hij schreef de voorgaande 18 afleveringen van onze tattoo-serie. Zelf heeft hij er drie, de laatste prijkt op zijn dijbeen. “Vrienden schrokken wel van het formaat.” Oké, trek eerst die broek maar uit. Allemachtig. Zijn hele rechterbovendij is ermee bedekt. Hij heeft ...

Controlecircus onderwijs op volle toeren

Controlecircus onderwijs op volle toeren

Waar ze de UM in godsnaam mee opzadelt; die vraag krijgt rector Rianne Letschert met enige regelmaat als de universitaire staf en de medezeggenschapsorganen zich weer eens moeten buigen over zoiets als de kwaliteitsafspraken, of de ITK, de instellingstoets kwaliteitszorg.  

Stevig debat U-raad over kwaliteitsafspraken

MAASTRICHT. Over twee weken zal de universiteitsraad een definitief oordeel moeten geven over de ‘kwaliteitsafspraken’ die de UM intern maakt en vervolgens ter goedkeuring naar Den Haag stuurt. Deze week liep een laatste debat daarover in de U-raadscommissie ‘onderzoek en onderwijs’ hoog op.
Met de auto als je dichtbij woont? Hoger parkeertarief

Met de auto als je dichtbij woont? Hoger parkeertarief

MAASTRICHT. Het betaald parkeren op de UM-parkeerterreinen gaat door, maar anders dan het plan uit januari beloofde. Binnenkort ligt er een voorstel om de 15 kilometergrens te laten vervallen, iedereen kan met de auto komen. Alleen: hoe dichterbij iemand woont, des te hoger het tarief.
Nieuwe privacywet dwingt tot beter opletten

Nieuwe privacywet dwingt tot beter opletten

MAASTRICHT. “Paniek is niet nodig, maar je moet goed voorbereid zijn.” Dat zegt Raoul Winkens, de wettelijk verplichte functionaris gegevensbescherming over de gevolgen van de invoering van de nieuwe Europese privacywetgeving bij de Universiteit Maastricht, afgelopen 25 mei.

Geen UM-beleid herkansingen

MAASTRICHT. Herkansingen: de ene faculteit organiseert ze zus, de andere zo. Eén mogelijkheid of vaker, of ook wel: helemaal geen herkansing. Ook binnen faculteiten kan de opzet verschillen. In de universiteitsraad was gevraagd of dat niet universiteitsbreed geharmoniseerd kon worden. Rector Rianne Letschert beloofde het te onderzoeken. Het resulta...

Martin Paul: “Niet vanwege publieke opinie beleid aanpassen”

Martin Paul: “Niet vanwege publieke opinie beleid aanpassen”

MAASTRICHT. De aangekondigde rechtszaak van de vereniging Beter Onderwijs Nederland (BON) tegen de Universiteit Maastricht baart de voorzitter van het college van bestuur, Martin Paul, weinig zorgen. 

Hoogleraar: rechtszaak tegen UM wegens verengelsing “redelijk kansloos”

MAASTRICHT. De rechtszaak die de vereniging Beter Onderwijs Nederland (BON) tegen de Onderwijsinspectie en de universiteiten van Maastricht en Twente heeft aangespannen, lijkt “redelijk kansloos”. Dat zegt hoogleraar publiekrecht Aalt-Willem Heringa. Ook het college van bestuur van de UM meldt in een schriftelijke verklaring weinig...
Pagina 1 van 40Eerste   Vorige   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste