Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen van Wammes Bos

Nieuwe SBE-decaan: “Ik zal geen olifant in de porseleinkast zijn”

Nieuwe SBE-decaan: “Ik zal geen olifant in de porseleinkast zijn”

MAASTRICHT. De 54-jarige Deense econoom Peter Møllgaard wordt per 1 april de nieuwe decaan van de School of Business and Economics (SBE). Møllgaard was de afgelopen drie jaar ‘onderzoeksdecaan’ bij de Copenhagen Business School (CBS).

Faculteit FHS splitst, de vraag is hoe

MAASTRICHT. Een ding is duidelijk: de Faculty of Humanities and Sciences (FHS) wordt gesplitst. De bèta-kant vormt zich om tot een nieuwe Faculty of Science and Engineering (FSE), de onderdelen die daar niet in passen gaan een eigen weg.

“Betaald parkeren ligt gevoelig en gaat tot commotie leiden”

MAASTRICHT. Het nieuwe parkeerbeleid zal niet vóór september door de universiteitsraad zijn afgehandeld. Dat voorspelde de voorzitter van de commissie bedrijfsvoering van de raad, Chiel de Theije, tijdens de afgelopen commissievergadering.
“De UM is rebels, zo was me verteld. Dat valt tegen”

“De UM is rebels, zo was me verteld. Dat valt tegen”

MAASTRICHT. Hij is gekomen om de boel op te schudden. De nieuwe HR-directeur Antoon Vugts (1957) begon vorig jaar juni en trof een afdeling aan die “tien jaar lang verwaarloosd was”. Dat gold ook voor het personeelsbeleid zelf. De universiteit, het college van bestuur, wil daar nu weer in investeren. Hij zit vol plannen, “maar het...

Eindelijk een bètafaculteit in Maastricht

MAASTRICHT. Het gaat er dan eindelijk van komen: de Universiteit Maastricht creëert een eigen bètafaculteit. Niet door een nieuwe op te richten, maar door een bestaande faculteit een andere richting te geven. De Faculty of Humanities and Sciences wordt de Faculty of Science and Engineering.
Nieuw taalbeleid: (goed) Engels waar nodig, Nederlands moet beter

Nieuw taalbeleid: (goed) Engels waar nodig, Nederlands moet beter

MAASTRICHT. De keus voor Engels of Nederlands in de onderwijslokalen moet afhangen van inhoud en doel van de opleiding. Als het voor de internationale arbeidsmarkt is, dan Engels. Daarnaast is er meer aandacht nodig voor de beheersing van het Nederlands door Nederlandse studenten. Ook buitenlandse staf moet Nederlands leren spreken.
Vlot, geestig en er viel ook nog wat te leren

Vlot, geestig en er viel ook nog wat te leren

MAASTRICHT. Een onderwijsprijs, een dissertatieprijs, een serie studentenprijzen voor masterscripties, een paar eredoctoraten en dan nog de speeches en muziekstukjes die bij een diesviering horen: het programma was overladen maar de sessie van vorige week vrijdag in de St. Janskerk liep soepeler en vlotter dan ooit. En er viel ook nog wat te leren....
Waarom een gele kaart geen groene mocht worden

Waarom een gele kaart geen groene mocht worden

MAASTRICHT. Ja, er komen weinig studenten op deze master af, de laatste jaren. En ja, de visitatiecommissie had inderdaad, naast heel veel lof, ook kritiek. Maar had de rector niet kunnen wachten met het besluit om de master te sluiten en het organiserende instituut op te heffen? Hadden ze niet nog een kans moeten krijgen? De decaan denkt van ...
Auto ontmoedigen, fietsen stimuleren

Auto ontmoedigen, fietsen stimuleren

MAASTRICHT. Overal betaald parkeren; fietsers krijgen een premie; openbaar vervoer op kosten van de baas. Het ‘mobiliteitsbeleid’ van de UM gaat op de schop. Er ligt nu een plan waarop gereageerd kan worden. In een commissie van de universiteitsraad klonk vooralsnog weinig kritiek.
Topinstituut ten onder na stopzetten master

Topinstituut ten onder na stopzetten master

MAASTRICHT. De in Nederland unieke masteropleiding voor evidence based innovation in teaching (MEBIT) wordt stopgezet, waarmee tegelijk ook het instituut TIER wordt meegesleurd. Een ‘gele kaart’ voor de opleiding is de aanleiding. Het college van bestuur noch de decaan van de faculteit FHS vertrouwt erop dat de instituutsleiding in staa...
Pagina 1 van 38Eerste   Vorige   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste