Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen van Redactie

Klimaatdrammer kiest voor slow tv

Klimaatdrammer kiest voor slow tv

Deze week worstelde ik met de keuze van een onderwerp voor mijn stukje. Moest het de minister-president zijn die met een vaasje in de hand het nieuwjaarstuig te lijf wilde? Of de mannenbroeders uit de bible belt die over het onderwerp man-vrouw nog eens herhaalden wat zij op grond van Gods woord in de bijbel al eeuwen voor waar houden? Nu ik op maa...

Splinters: 'Gaybrapad’

Splinters: 'Gaybrapad’

‘Gaybrapad’ Het is opnieuw mis met het regenboogzebrabad tussen het Vrijthof en de Grote Staat. Er ontbreekt een flinke hap uit de zijkant van de kleurrijke oversteekplaats – die symbool staat voor de acceptatie van ieders geaardheid. Tragisch dat het symbool juist nu stuk is. De acceptatie van homo’s en transgenders was ...

Van iemand houden is nooit verkeerd

Van iemand houden is nooit verkeerd

Die Nashvilleverklaring heeft mij nogal verbaasd. Niet vanwege de inhoud - daar is namelijk niks nieuws aan. Wat mij vooral trof is de ophef erover. Hoe kun je niet weten dat Neerlands gristenen er zo over denken? Hun partij, de SGP, haalt al vanaf 1929 twee tot drie zetels in de Tweede Kamer - dat is ruim één tot bijna 2 procent van de stemmen. En...

UPDATE: Drie vluchtelingenbeurzen voor de UM

NEDERLAND. Twaalf academici die hun vaderland zijn ontvlucht vanwege een oorlog of een andere bedreigende situatie, kunnen met steun van NWO een jaar lang wetenschappelijk onderzoek doen in Nederland.

Betere financiering van het hoger onderwijs? Roept u maar

NEDERLAND. De manier waarop het hoger onderwijs wordt bekostigd moet op de schop, vindt het kabinet, maar hoe? De adviescommissie die minister Van Engelshoven ter zijde staat, wil graag weten hoe de burger erover denkt.

Was Aletta Jacobs wel de eerste vrouwelijke student?

NEDERLAND. De ontdekking van de namen Anna Maria Gürtler en Maria Magdalena Gürtler in een studentenregister van de Universiteit van Franeker, brengt de status van Aletta Jacobs als eerste vrouwelijke student in Nederland aan het wankelen.

Huidige Britse student behoudt rechten bij ‘harde’ Brexit

NEDERLAND. Mocht het Verenigd Koninkrijk zonder deal uit de Europese Unie vertrekken dan hoeven de hier al studerende Britten zich geen zorgen te maken. Zij kunnen onder dezelfde voorwaarden verder studeren. De kans op de zogeheten harde Brexit is groter geworden, nu het voorstel van premier Theresa May dinsdag door een grote meerderheid van het...

Geen excuses voor ‘grap’ over Stint-ongeluk

NEDERLAND. Een fiets optuigen als aangereden Stint-bakfiets ‘inclusief schoolspullen en ketchup’ was een van de opdrachten die vier aspirant-leden meekregen voor hun ontgroening. De opdracht is niet uitgevoerd. Excuses vindt het Nijmeegse herendispuut Reinaert niet nodig.

Minister wil regie bij studentenstops

NEDERLAND. Minister Van Engelshoven heeft haar wetsvoorstel klaar: ze denkt de grote toestroom van internationale studenten te kunnen indammen zonder dat Nederlandse studenten daarvan de dupe worden. Maar dan wel op haar voorwaarden.

Dalend aandeel vrouwelijke promovendi: minister kijkt het nog even aan

NEDERLAND.Minister Van Engelshoven gaat niet uitzoeken hoe het komt dat vrouwen minder vaak promoveren dan mannen. Pas als blijkt dat die trend in 2018 doorzet, overweegt ze een nadere analyse. Te laat, vindt het Promovendi Netwerk Nederland.
Pagina 1 van 286Eerste   Vorige   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste