Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen van Redactie

Vastgoedbeheer universiteiten op orde maa “kan beter”

NEDERLAND/MAASTRICHT. De Algemene Rekenkamer is mild over het vastgoedmanagement van universiteiten. Het is “op orde”, al hebben sommige instellingen geen heldere strategie en mag er ook iets meer toezicht komen.
Het gelijk van Daphne Deckers

Het gelijk van Daphne Deckers

Het is mij wel bevallen. Om iets wat je wilt beweren in de mond te leggen van een bekende Nederlander. Bij voorkeur één waarvan iedereen wel eens heeft gehoord en die geen gekke dingen zegt. Mijn keus viel deze week op Daphne Deckers. Model, schrijfster, presentatrice, getrouwd met oud-Wimbledonwinnaar Richard Krajicek. Zij zijn ruim twintig jaar s...

Hogeschool Utrecht wil soepeler bsa

Als de hogeschoolraad ermee instemt, komt deze nieuwe optie in de Onderwijs- en Examenregeling (OER) te staan, meldt hogeschoolblad Trajectum. Nu hanteert de hogeschool alleen nog het bindend studieadvies (bsa), zoals de meeste instellingen. Het bsa blijft bestaan, maar er wordt een soepelere variant als keuzemogelijkheid toegevoegd. Instituutsd...

Minister gaat bindend studieadvies niet afschaffen

NEDERLAND. Minister Van Engelshoven is niet van plan om het bindend studieadvies uit de wet te schrappen, maar voelt er wel wat voor om de voorwaarden nog eens goed tegen het licht te houden.

Steekpartij campus Wageningen, verdachte aangehouden

NEDERLAND. In een onderwijsgebouw van de Wageningen Universiteit heeft een steekpartij plaatsgevonden, waarbij twee gewonden zijn gevallen. De verdachte is aangehouden en de politie doet momenteel onderzoek.

Universiteit Utrecht verbreekt banden met tabaksproducent alsnog

NEDERLAND. Het omstreden onderzoek van de Universiteit Utrecht naar het voorkomen en tegengaan tabakssmokkel wordt niet langer gefinancierd door tabaksproducent Philip Morris. De universiteit bezwijkt alsnog onder de druk van oncologen en anti-tabakslobby.
Splinters: De Alla wordt gemist

Splinters: De Alla wordt gemist

De Alla wordt gemist Zonder de “legendarische club” De Alla is Maastricht een “boring shithole”, aldus Sam McKenzi. Op de Facebookpagina Sharing is Caring verzocht Sam caring Maastricht dringend de dansclub weer te openen. De club, die afgelopen oktober door de burgemeester voor een jaar werd gesloten nadat er bij een in...

Tijgeren

Tijgeren

Vorige week was het dan zo ver: het programma Rambam had stiekem gefilmd bij ontgroeningen. In verschillende studentensteden. Daar wil ik wel even een genuanceerde beschouwing aan wijden, als u mij toestaat. Maastricht zat er helaas niet bij, daar komen we dus nooit wat over te weten, maar in onder meer Rotterdam en Utrecht stuurde het programma un...

Maastrichtse Toneelschool opnieuw in opspraak om seksuele intimidatie

MAASTRICHT. Ongewenste aanrakingen, docenten die relaties met studenten aanknoopten of met hen douchten: bij de Toneelacademie Maastricht zouden docenten zich jarenlang schuldig hebben gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Studenten klagen Erasmus Universiteit aan om bsa

NEDERLAND. Het Landelijk Studenten Rechtsbureau (LSR) sleept de Erasmus Universiteit Rotterdam voor de rechter. Haar eis dat eerstejaars alle studiepunten moeten halen is in strijd met de wet, stelt het rechtsbureau.
Pagina 1 van 243Eerste   Vorige   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste