Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen van Redactie

Liveblog: de UM en de coronacrisis

Liveblog: de UM en de coronacrisis

DO 2 APRIL - De universitaire verkiezingen van 2020 worden niet uitgesteld vanwege het coronavirus. Zoals gepland zal er tussen 25 en 28 mei gestemd worden voor de dienstraden van de servicecentra en de studentgeledingen van de faculteitsraden en de universiteitsraad. Dat is besloten na overleg met de voorzitter van de U-raad en de stu...

Opinie: Solidariteit in tijden van corona

Opinie: Solidariteit in tijden van corona

Europese solidariteit is harder nodig dan ooit, vinden de Maastrichtse hoogleraren Piet Eichholtz, Harry Hummels, Clemens Kool en Tom van Veen. En dus moet Nederland ruimhartig in de buidel tasten om de zuidelijke landen door de coronacrisis te helpen.

Corona: willen buitenlandse studenten nog naar Nederland komen?

NEDERLAND. De coronacrisis heeft een grote impact op de internationalisering van het hoger onderwijs, verwacht directeur Freddy Weima van internationaliseringsorganisatie Nuffic. “Niet alleen nu, maar misschien ook op langere termijn.”

Tientallen miljoenen voor coronaonderzoek

NEDERLAND. Nederland trekt enkele tientallen miljoenen euro’s uit voor acuut coronaonderzoek. De Universiteit Leiden is alvast een eigen crowdfundingsactie gestart.​

Minder Europese miljoenenbeurzen naar Nederland, ook VK levert in

NEDERLAND. Nederlandse onderzoeksinstellingen hebben veertien Europese advanced grants in de wacht gesleept. De UM valt niet in de prijzen. Daarmee staat Nederland op een gedeelde vijfde plaats. Het Verenigd Koninkrijk heeft naast zijn EU-lidmaatschap ook de koppositie ingeleverd. 
Negen miljoen leden, en dat voor een aanbieder van obscure klassiekers

Negen miljoen leden, en dat voor een aanbieder van obscure klassiekers

Genoeg gemopperd over mijn aversie tegen video on demand (VOD): tijd om opnieuw een VOD-aanbieder onder de loep te nemen. Na Picl en Film 1 richten we deze week onze blik op MUBI. Wat is MUBI? MUBI werd in 2007 – destijds onder de naam ‘The Auteurs’ – opgericht door de Turkse ondernemer en Stanford-alumnus Efe Çakarel....

Cijfers bewijzen: docenten voelen zich het meest betrokken

Cijfers bewijzen: docenten voelen zich het meest betrokken

NEDERLAND. In het basisonderwijs raken docenten het vaakst emotioneel betrokken bij hun werk, maar ook in het hoger onderwijs gebeurt het veel, blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.
“Ik zou willen dat ik niet zoveel tijd kwijt was aan erachter komen wat mijn rechten zijn”

“Ik zou willen dat ik niet zoveel tijd kwijt was aan erachter komen wat mijn rechten zijn”

Vanwege de coronacrisis hebben restaurants en cafés hun deuren gesloten, waardoor veel mensen zonder werk zitten. Hoe gaat het met Maastrichtse studenten die zichzelf onderhouden en een nul-urencontract hebben? European Studies student Gabriela Štěpková is een van hen en de eerste die haar verhaal doet in deze nieuwe videoserie.

“Wees coulant voor promovendi”

NEDERLAND. Geef promovendi in de coronacrisis langer de tijd of verander de eisen aan hun proefschrift, zegt Lucille Mattijssen van het Promovendi Netwerk Nederland. “Gezondheid is belangrijker dan onderzoek.”

‘Harde knip’ tussen bachelor en master ter discussie

NEDERLAND. De strenge scheidslijn tussen bachelor- en masteropleidingen verdwijnt misschien een jaartje, nu de coronacrisis voor studievertraging zorgt. De universiteiten gaan een voorstel doen.
Pagina 1 van 333Eerste   Vorige   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste