Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen van Yuri Meesen

“Het is tijd voor een nieuwe garde politici”

“Het is tijd voor een nieuwe garde politici”

M:OED (Maastricht: Open Eerlijk Democratisch) is de jongste Maastrichtse politieke partij die deelneemt aan de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. Op donderdagavond 12 januari organiseerden zij hun eerste publieke debat over de toekomst en digitalisering van de politiek: Engineering Democracy.
"Als ik naar mijn tattoo kijk denk ik aan de levenslessen die ik in de CAR heb opgedaan"

"Als ik naar mijn tattoo kijk denk ik aan de levenslessen die ik in de CAR heb opgedaan"

Marieke Hopman (28), promovenda aan de rechtenfaculteit, heeft op de binnenkant van haar linkerpols een tattoo van het silhouet van een roofvogel, ter grootte van een euro. “Ik deed in 2016 twee keer veldwerk in de Centraal Afrikaanse Republiek (CAR) voor mijn onderzoek naar kinderrechten, het recht op onderwijs in het bijzonder. Ik sprak ...

Maatschappelijk betrokken studenten wonen voor een prikkie in Maastricht

MAASTRICHT. Negen studenten die zich inzetten voor de stad, wonen voor een prikkie in Mariaberg, Nazareth/Limmel en Wittevrouwenveld. Op termijn krijgt project Match - onderdeel van actieprogramma Student en Stad - plaats voor 45 maatschappelijk betrokken studenten.
EU agencies in the future Europe

EU agencies in the future Europe

Wie in de Griekse stad Thessaloniki het European Centre for the Development of Vocational Training (Cedefop) wil bezoeken, moet volgens director James Calleja goed de weg weten, want taxichauffeurs zullen het niet kunnen vinden. Deze onbekendheid van Europese agentschappen - onafhankelijke instanties die onderzoeken, de Europese Unie (EU) adviseren...
‘German Run’ onder controle

‘German Run’ onder controle

MAASTRICHT. ​De ‘German Run’ bij de universiteitsbibliotheek (UB) is onder controle. Waar mensen in eerdere jaren werden verdrukt en omvergelopen, worden studenten nu tijdens de toetsperiode rustig en gecontroleerd binnengelaten.
Doe je licht op je fiets aan!

Doe je licht op je fiets aan!

MAASTRICHT. Geen licht op de fiets? Levensgevaarlijk, vinden Maastricht Bereikbaar en Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL). Zij starten vandaag, donderdag 30 november, de fietsverlichtingscampagne ‘Light it up!’.
“Alleen maar voetbal in de kop is niet goed”

“Alleen maar voetbal in de kop is niet goed”

Hebzucht. In de wedstrijden kun je laten zien dat je het aankan: mijn verdedigers coachen, ze het vertrouwen geven dat ze een bal kunnen terugspelen, en ballen afpakken van een aanvaller. Dus ik wil zo veel mogelijk spelen. Als het om mijn outfit gaat, wil ik het liefst geen zwarte voetbalschoenen. Vroeger was dat standaard, maar met schoenen met e...

Studenten zoeken hun heil bij de Feesfebrik of thuis

Studenten zoeken hun heil bij de Feesfebrik of thuis

MAASTRICHT. Met de sluiting van Club Alla is Maastricht een populaire uitgaansgelegenheid kwijt. Het nachtcafé was bij studenten vooral in trek vanwege de zeer ruime openingstijden. Nu zoeken zij hun heil voornamelijk bij de Feesfebrik of thuis. Dat blijkt uit een kleine steekproef van Observant.

Sinterklaasletters uit de schappen op de universiteit in Amsterdam

NEDERLAND. Ophef op de Universiteit van Amsterdam (UvA) over Sinterklaaschocolade letters in de kantine. Op de verpakkingen van de letters stonden afbeeldingen van Zwarte Piet. Cateraar Cormet haalde alle letters uit de schappen na een klacht van een student. Dat meldt folia.nl.
“Ik eet zo’n 4500 calorieën per dag”

“Ik eet zo’n 4500 calorieën per dag”

Hebzucht. Ik ben niet materialistisch. Ik heb alleen de essentiële dingen nodig; een riem, knee sleeves, wrist wraps, gewichthefschoenen voor squats, en een singlet voor bij de wedstrijden. Bij het powerliften zijn er twee groten merken, SBD en Titan, maar met schoenen wil ik Nike. Die bieden de meeste stabiliteit. Als het gaat om progressie ben ik...

Pagina 1 van 3Eerste   Vorige   [1]  2  3  Volgende   Laatste