Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Studenten

Give a home in Maastricht goed bezocht

Give a home in Maastricht goed bezocht

MAASTRICHT. Ongeveer honderd studenten, vluchtelingen en andere belangstellenden kwamen gisterenavond naar AdFundumUM (Tongersestraat 53) voor Give a Home, een wereldwijde concertreeks (meer dan 60 landen, in ruim 200 steden) georganiseerd door Amnesty International en Sofar Sounds. Zij vragen op deze manier aandacht voor de wereldwijde vluchteling...

Schippers: ‘Niet elke jonge arts hoeft zich te specialiseren’

NEDERLAND.  Jonge artsen moeten maar iets anders kiezen als ze niet terechtkunnen bij de specialisatie van hun eerste voorkeur, vindt minister Schippers. Er is volgens haar voldoende werk in de gezondheidszorg.

Vindicat niet vervolgd na avond in sushirestaurant

NEDERLAND. Het Openbaar Ministerie heeft besloten geen strafrechtelijk onderzoek in te stellen naar het vermeende wangedrag van de Groningse studentenvereniging Vindicat in een sushirestaurant.

Wat merken studenten van 206 miljoen extra?

NEDERLAND.Volgend jaar krijgen universiteiten en hogescholen voor het eerst extra geld dankzij het afschaffen van de basisbeurs. Het gaat om 206 miljoen euro, blijkt uit de nieuwe Rijksbegroting. Maar hoe zit het ook alweer, wat zien studenten daarvan terug?

Begroting hoger onderwijs: stilte voor de storm

NEDERLAND. Er zit een gat in de begroting van het ministerie van OCW. Het volgende kabinet moet een tekort van 244 miljoen euro wegwerken. Studenten en universiteiten schrikken ervan.

ALS-benefietdag bij Saurus

MAASTRICHT. Wandelend en fietsend zullen Maastrichtenaren en studenten aanstaande zondag geld ophalen voor wetenschappelijk onderzoek naar de dodelijke zenuw- en spierziekte ALS. Het is de tiende keer dat deze ‘ALS je wilt bewegen’- dag in Maastricht georganiseerd wordt, maar de eerste keer dat het vanuit studentenroeivereniging Saurus ...

“Zeker 7 procent studenten wordt gepest”

NEDERLAND. Er moet meer aandacht komen voor pesten in het hoger onderwijs, zegt de Belgische pestdeskundige Gie Deboutte. Hogescholen en universiteiten hebben volgens hem een “blinde vlek”, vooral voor online pesten.
Hoognodig: blikvoedsel, water en paracetamol

Hoognodig: blikvoedsel, water en paracetamol

De ouders van tweedejaars geneeskundestudent Mohit Nebhwani (20), opgegroeid op Sint Maarten, maken het goed. “Ze zijn vóór de storm al bij vrienden gaan logeren, omdat die een steviger huis hebben. Of beter, een steviger dak. Het probeem met veel huizen op Sint Maarten is dat ze een zinken dak hebben. Die vangen veel wind en zijn nu allemaal...

Ook de Maastrichtse student leent om te sparen

MAASTRICHT. “Dit jaar leen ik maximaal, omdat ik naast mijn coschappen weinig tijd heb voor een bijbaan. Het is een bewuste keuze. Als arts ga ik straks genoeg verdienen om mijn studieschuld af te lossen”, zegt Isis Ensink, derdejaars geneeskunde. Het aantal lenende studenten is in de afgelopen twee jaar toegenomen. Daarnaast wordt...

Kamer over ov-boetes studenten: ‘Dit gaat alle perken te buiten’

NEDERLAND. De een is woest, de ander noemt het schokkend. Zo reageren Kamerleden op de onthulling dat ov-bedrijven eerst hun belofte braken en nu tientallen miljoenen euro’s verdienen aan ov-boetes voor studenten.
Pagina 1 van 132Eerste   Vorige   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste