Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Universiteit

Vastgoedbeheer universiteiten op orde maa “kan beter”

NEDERLAND/MAASTRICHT. De Algemene Rekenkamer is mild over het vastgoedmanagement van universiteiten. Het is “op orde”, al hebben sommige instellingen geen heldere strategie en mag er ook iets meer toezicht komen.
Topinstituut ten onder na stopzetten master

Topinstituut ten onder na stopzetten master

MAASTRICHT. De in Nederland unieke masteropleiding voor evidence based innovation in teaching (MEBIT) wordt stopgezet, waarmee tegelijk ook het instituut TIER wordt meegesleurd. Een ‘gele kaart’ voor de opleiding is de aanleiding. Het college van bestuur noch de decaan van de faculteit FHS vertrouwt erop dat de instituutsleiding in staa...

Universiteit Utrecht verbreekt banden met tabaksproducent alsnog

NEDERLAND. Het omstreden onderzoek van de Universiteit Utrecht naar het voorkomen en tegengaan tabakssmokkel wordt niet langer gefinancierd door tabaksproducent Philip Morris. De universiteit bezwijkt alsnog onder de druk van oncologen en anti-tabakslobby.

Bestuur komt psychologiestudenten tegemoet

MAASTRICHT. Het faculteitsbestuur van psychologie en neurowetenschap komt de studenten die klaagden dat ze niet meer van tutorgroep konden wisselen tegemoet.

KNAW: herhaling van experimenten moet heel gewoon zijn

NEDERLAND. In de strijd tegen slordige en frauduleuze wetenschap zouden onderzoekers veel vaker de experimenten van anderen moeten herhalen, staat in een nieuw advies van wetenschapsgenootschap KNAW. Ook als ze daar geen zin in hebben.

‘Geheime conferenties over rassenleer bij Britse topuniversiteit’

UK. Aan het University College London (UCL) zijn bijeenkomsten georganiseerd over rassenleer, met lezingen van vermeende neonazi’s en white supremacists. De universiteit zoekt uit hoe de conferenties jarenlang in het geheim konden plaatsvinden.

ABP stopt met beleggen in tabak en kernwapens

NEDERLAND. Het ABP, pensioenfonds voor de overheid en het onderwijs, wil zijn aandelen in tabak en kernwapens binnen een jaar van de hand doen. Totale waarde: 3,3 miljard euro.

Hogeschool Rotterdam sluit gebouw om brandgevaar

NEDERLAND. De Hogeschool Rotterdam heeft uit voorzorg één van haar gebouwen gesloten omdat de gevelplaten mogelijk niet brandveilig zijn. De instelling liet onderzoek doen naar aanleiding van de brand in de Grenfell Tower in Londen.

Noord-Koreaanse toestanden’ op ziekenhuisafdeling, hoofd treedt af

MAASTRICHT. Nadat hij volgens oud-medewerkers jarenlang een soort schrikbewind heeft gevoerd, is prof. Marcel Tilanus half december teruggetreden als hoofd van de afdeling transplantatie-immunologie en weefseltypering in het MUMC+. Dat meldt de nieuwssite 1Limburg. Het college van bestuur van de UM buigt zich eveneens over de affaire. De FHML-...
Mensenrechtenverdedigers in beeld

Mensenrechtenverdedigers in beeld

“Richard komt op voor de rechten van gevangenen in Burundi.” Onder een indrukwekkende foto van deze Afrikaanse mensenrechtenverdediger, met de Servaasbrug op de achtergrond, vindt de bezoeker van de tentoonstelling in de Lenculenhal in de rechtenfaculteit het verhaal van Richard. Net als dat van onder andere de Nigeriaanse activiste Jud...

Pagina 1 van 44Eerste   Vorige   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste