Playbackshow

05-12-2012

Het doek valt voor de Maastrichtse Studenten Playbackshow. Twee keer stond ik op het zweterige podium van de Bonbonnière. Een keer in bloemetjesjurk met zeer matig succes, maar verkleed als zon met een gouden legging bracht ons de tweede plek. We wachten nog steeds op onze prijs van een stuk of 50 flesjes Jillz, maar in deze tijden van crisis kan Hesperides die waarschijnlijk zelf wel gebruiken.

Natuurlijk is het erg jammer dat de playbackshow vanwege de kosten dit jaar niet doorgaat. Laten we hopen dat Hesperides voor volgend jaar een oplossing vindt. Maar laten we het ook niet overdrijven. Sommige disputen deden echt hun best, maar veel andere bedachten hun act een week van tevoren. Vaak waren het hiertoe gedwongen eerstejaars die dachten met wat schmink of in hun ondergoed de jury te overtuigen. Een niet nader te noemen dispuut dat dronken op het podium Franse chansons mee lalde staat ook nog steeds in mijn geheugen gegrift. Gelukkig kunnen we in Maastricht elk jaar met Vasteloavend vijf dagen verkleed playbackend op muziek dansen. Het zijn donkere tijden, maar we komen hier wel overheen.

Er zijn echter, naast Hesperides natuurlijk, twee grote verliezers die misschien iets langer nodig zullen hebben om het te verwerken: Fred Lloret en herendispuut Lucifer.

Fred Lloret, de beroepsflauwerd die het zelfs tot jurylid had weten te schoppen. Zonder hem hadden de meisjes in onderbroek nooit gewonnen. Snikkend bij zijn bestofte blonde pruik zal hij met weemoed denken aan de periode dat hij één dag in het jaar toch een soort van serieus werd genomen.

Er zal ook een groot gat vallen in de agenda van Herendispuut Lucifer, jaarlijks dé publieksfavoriet van de playbackshow. Deze mannen hebben het boyband concept de afgelopen jaren naar een geheel nieuw niveau weten te tillen. En zelfs als het niet zo goed was, dan was het nog steeds fantastisch. Every guy’s dream is toch om met een groepje synchroondansjes te maken op popmuziek en daar dan een fust bier mee te winnen.

Dus laten we niet alleen aan onszelf denken; dat we een mooi feestje moeten missen dit jaar is een feit. Hesperides, Fred en Lucifer, hopelijk tot volgend jaar!

 

AMoraal

 

Playbackshow
anne
Auteur: Redactie
Simone Golob

Voeg reactie toe

Klik hier voor onze privacyregels

Vanaf januari 2022 plaatst Observant alleen nog reacties van mensen wier naam bekend is bij de redactie.