“Ik kies ervoor om het druk te hebben”

Kijk ik om me heen, sta ik midden in mijn leven (Loesje)

28-10-2013

Achternaam: Verbeek * Voornaam: Imke * 21 jaar * In het dagelijks leven: voorzitter sportraad MUSST en economiestudent * Woonplaats: Maastricht * Geboren in Groningen * Burgerlijke staat: ruim een jaar een relatie met Maarten

Toen

Westervoort Toen ik drie was verhuisden we van Groningen naar Westervoort, een klein dorp in de buurt van Arnhem. In de buurt woonden veel andere kinderen. Ik had meer jongens dan meisjes als vrienden, maar ik speelde ook veel met mijn 2,5 jaar jongere zusje. Ik vond het heel prettig om in een dorp te wonen. Het voelt veilig en alles is dichtbij. En in de stad waren we in een half uur met de bus. Boeken Ik lag het liefst met een boek op de grond in de woonkamer. De serie De Kameleon vond ik erg cool, die heb ik helemaal stuk gelezen. Studio Sport Op zondag moesten we op tijd eten zodat we naar Studio Sport konden kijken.  Sport is me met de paplepel ingegoten. Mijn vader en ik hadden een seizoenskaart voor Vitesse, hoewel ik niet echt een voorkeur voor een bepaalde club heb. Ik hou gewoon van een mooie wedstrijd. Naar het wielrennen en schaatsen keken we ook altijd met z’n allen. Zelf speel ik al jaren korfbal, hier in Maastricht bij de Hippo’s. Ik probeerde het een keer uit tijdens de kindervakantieweek in het dorp en ben het blijven doen. Heimwee Toen ik net in Maastricht woonde, had ik heimwee. Opeens at ik ’s avonds alleen in plaats van met ons drukke sociale gezin. Daar moest ik echt aan wennen. Ik moest opnieuw vrienden maken. Opa en oma Een dagje naar opa en oma was vroeger echt iets speciaals. Ze wonen in Venlo, dus je gaat niet zomaar even langs. Nu ga ik vaker even op bezoek als ik naar mijn ouders reis. Ze zijn nog super fit. Opa fietst drie keer in de week dertig kilometer en mijn oma belt me op als ze met mijn tantes een dagje naar Maastricht komt. Ze waren ook op mijn constitutieborrel.     

Nu

Australië Afgelopen semester heb ik gestudeerd in Canberra, de hoofdstad van Australië. Ik dacht eerst aan Canada, omdat Australië zo duur is, maar mijn moeder zei: ‘Ik wil je opzoeken en daar is veel te koud.’ De Australiërs zijn heel relaxed, het tempo ligt een tandje lager dan hier. Het was een openbaring voor mij dat het zo ook kan. Ik heb het altijd druk. Ik had het voornemen om iets van de relaxte levensstijl mee naar Nederland te nemen. Dat is niet helemaal gelukt, maar ik heb er wel eerder vrede mee als iets niet lukt. Voorzitter Ik hoop dat ik een goede voorzitter voor MUSST ben. Ik denk dat ik goed overzicht kan houden en mensen aan kan sturen. Waar ik op moet letten is dat ik het me niet meteen aantrek als mensen kritiek leveren terwijl ze niet precies weten hoe het zit. Hardlopen In Australië ben ik begonnen met hardlopen. Van de zomer vond ik het veel te heet, maar nu probeer ik het weer op te pakken. Voorlopig is mijn doel op mijn benen blijven staan, maar uiteindelijk hoop ik tien kilometer te kunnen rennen. Rust Ik ben gelukkig: ik heb alles. Ik denk niet dat iets extra’s me nog gelukkiger zou maken. Ik denk wel eens dat meer rust in mijn kont fijn zou zijn, maar ik kies zelf voor drukte, dus uiteindelijk is dat niet echt waar. Vrienden Ik heb heel veel aan mijn vrienden. Mijn ouders wonen – van deur tot deur – drie uur reizen hier vandaan, dus als er iets is vraag ik mijn vrienden langs te komen. Ik kan alles aan ze kwijt. Ik ben als vriendin degene die dingen organiseert, die zorgt voor gezelligheid en mensen uitnodigt.

Straks

Direct met een sausje Als het kan, blijf ik onder de rivieren hangen. De mensen zijn hier heel Bourgondisch. Ze zijn rustiger. Ook wel direct, maar met een sausje erover heen. Dat spreekt me aan. Maar er moet natuurlijk wel werk zijn, al weet ik nog niet wat ik wil doen. Op vakantie Ik wil graag reizen. Weer terug naar Australië zou leuk zijn, ik heb toen maar een klein stukje gezien.  En ik wil nog graag eens naar Indonesië. Mijn ouders zijn daar op huwelijksreis geweest en ze vertellen altijd mooie verhalen. Maar ik ga geen grote backpackreis maken. Ik heb liever toch wat meer luxe en ik wil niet maanden lang weg zijn uit Nederland. Lange vakanties, van een aantal weken, dat lijkt me wat. Toekomst Ik zou niet weten wat ik over vijf jaar doe. Uiteindelijk wil ik huisje, boompje, beestje, carrière, maar hoe en wanneer daar heb ik nog echt geen idee van. Ik maak alleen plannen voor de korte termijn. Er zijn zoveel onzekere factoren. Ik heb het druk genoeg met het nu. 

“Ik kies ervoor om het druk te hebben”
Imke Verbeek