Lijken in kelder universiteit Madrid

20-05-2014

SPANJE. In een kelder van de Complutense Universiteit in Madrid zijn zo’n 250 lijken gevonden, melden Spaanse media. Ze zijn gebruikt voor anatomielessen aan geneeskundestudenten.

De Spaanse krant El Mundo bracht het nieuws en publiceerde foto’s van lijken die op elkaar gestapeld in de kelder liggen. Een aantal was al volledig gemummificeerd. De directeur van het anatomisch lab vertelde de krant dat degene die de crematieoven bediende in december met vervroegd pensioen is gegaan en er nog geen opvolger is gevonden. “De oven is niet makkelijk te bedienen. We hebben andere medewerkers deze functie aangeboden. Het zou voor hen een promotie betekenen, maar niemand wil het doen.”  Volgens hem is er geen gevaar voor de volksgezondheid.

De universiteit heeft een onderzoek ingesteld. De geneeskundefaculteit moet op het matje komen bij de rector, die zegt van niets te hebben geweten.

Inmiddels heeft de faculteit een overeenkomst gesloten met een uitvaartcentrum. De lichamen worden daar nog deze week gecremeerd.

HOP, Hein Cuppen

Lijken in kelder universiteit Madrid
Universiteit in Madrid
Auteur: Redactie
archief Complutense Universiteit
Categoriëen: Nieuws,

Voeg reactie toe

Klik hier voor onze privacyregels

Vanaf januari 2022 plaatst Observant alleen nog reacties van mensen wier naam bekend is bij de redactie.