“Kinderen hoef ik niet”

Kijk ik om me heen, sta ik midden in mijn leven (Loesje)

28-05-2015

Achternaam: Baan * Voornamen: Ashika Lakshmi * In het dagelijks leven: vierdejaars European Law School * Geboren in: Den Haag * Leeftijd: 21 * Woonplaats: Maastricht * Burgerlijke staat: single

TOEN

Vakantiehuisje Iedere vakantie gingen we naar ons huisje in Zuid-Frankrijk. Het ligt in de middle of nowhere, aan het begin van de Pyreneeën. Het was een oase van rust. En zoveel ruimte, dat hadden we in de stad niet. Met mijn zusje speelde ik de hele dag buiten in de tuin, waar altijd vers fruit te vinden was.
Druk Ik werk graag hard. Als kind zat ik op de Vrije School. Goed voor je creatieve kant, maar ik miste de uitdaging. Dus wilde ik naar het gymnasium. Daar koos ik het profiel natuur en techniek, terwijl ik beter ben in talen. Het was heel zwaar, maar ik heb het wel gehaald. Ik heb ook altijd veel naast school gedaan. Ik speelde viool en piano, deed aan aikido, een Japanse verdedigingssport. Die drive heb ik niet van een van mijn ouders, die komt uit mezelf.
Mode Vroeger wilde ik modeontwerper worden. Ik tekende al mijn schriften vol met kledingontwerpen. Mijn ouders wilden dat ik eerst een serieuze studie zou gaan doen en daar ben ik heel blij om. De modewereld is heel hard, om er tussen te komen is haast onmogelijk.
Scheiding Mijn ouders zijn uit elkaar gegaan in mijn eindexamenjaar. Voor mij kwam het uit de lucht vallen. Ik was blij dat ik snel daarna uit huis kon. Het is een echte vechtscheiding die onze familie heeft verscheurd. Met mijn moeder en zusje heb ik op dit moment weinig contact, ik hoop dat dat uiteindelijk weer goed komt. Door deze ervaring wilde ik niet meer trouwen of kinderen krijgen. Van dat trouwen ben ik inmiddels teruggekomen, maar kinderen hoef ik niet. Ik denk dat ik veel gelukkiger word van een mooie carrière.
Bestuursjaar Direct na mijn eerste jaar heb ik een bestuursjaar bij JFV Ouranos, de studievereniging van de rechtenfaculteit, gedaan. Ik heb nog nooit zoveel geleerd. Het was een lastig jaar, omdat we vijf functies hadden en maar vier mensen. Later ging de penningmeester ook nog weg. Ik vond het moeilijk om professioneel en sociaal te scheiden. Aan de ene kant ben je verantwoordelijk voor een groot budget. Aan de andere kant zijn de leden van commissies vrienden van je. Dan is het lastig om te zeggen dat iets niet goed gaat. Soms heb ik dat niet goed aangepakt. Vriendschappen hebben daardoor een deuk opgelopen, maar gelukkig is het later weer goed gekomen.

NU
Blog Ongeveer een jaar geleden ben ik begonnen als social media reporter bij de universiteit. Een van mijn werkzaamheden is schrijven voor het Maastricht Students blog. Ik interview onder andere bekende Maastrichtenaren zoals Onno Hoes over hun Maastricht. Ik doe het in de eerste plaats voor mezelf, ik vind het geweldig om te doen, maar het is wel heel leuk als je goede reacties krijgt.
Toekomst Dankzij het bestuursjaar bij JFV Ouranos weet ik wat ik later wil; bij een groot advocatenkantoor op de Zuidas in Amsterdam werken. Ik ben heel gefocust op de toekomst. Soms neem ik wat te veel hooi op mijn vork. Vrienden zeggen: ‘Doe het eens wat rustiger aan’. Maar ik vind het heel leuk om het druk te hebben. Ik haal er ontzettend veel voldoening uit als ik iets afrond. En het leidt me af van de situatie van mijn ouders. Ik ga door een zware periode en dit houdt me gaande.

STRAKS
India Volgend jaar wil ik naar India. Mijn moeder is Indiaas, maar opgegroeid in Engeland. Ik ben er een keer eerder geweest. Voordat ik aan mijn master begin, wil ik stage lopen bij een Indiaas advocatenkantoor of het consulaat. Ik wil me onderdompelen in de cultuur en Hindi leren. Ik spreek wel het dialect uit de streek waar mijn moeder vandaan komt, maar Hindi is toch de officiële taal. Het is ook goed voor mijn carrière. Het Indiase rechtssysteem is heel gesloten. Wil je als buitenlands kantoor daar werken, dan moet je dat in samenwerking met een Indiaas kantoor doen. Ik hoop dat jaar de nodige contacten op te doen. Zo kan ik ook van mijn achtergrond mijn werk maken.
Advocaat Over tien jaar woon ik in Amsterdam en werk ik bij een groot advocatenkantoor. Ik wil me het liefste bezighouden met fusies en overnames. Het is een heel divers rechtsgebied, snel, dynamisch, spannend. De eerste jaren heb je geen leven. De dagen zijn lang, je moet vaak reizen. Maar dat vind ik helemaal niet erg.
Reizen Het nadeel van een vakantiehuisje in Frankrijk is dat je ieder jaar naar dezelfde plek gaat. Het reizen heb ik wel gemist. Ook de afgelopen jaren is het er niet van gekomen, maar in de toekomst ben ik het zeker van plan. Ik wil de wereld zien.

 

“Kinderen hoef ik niet”
tns