Alles is Drama maakt film

01-10-2009

Alles is Drama is bezig met het maken van een Nederlandstalige roadmovie: Weg! Het is de eerste filmproductie van de Maastrichtse studententoneelvereniging. Regisseur Maarten van Griethuysen: “Letterlijk gezien is Weg! geen roadmovie, de personen zitten namelijk in een autowrak zonder wielen en komen geen centimeter vooruit. Wat echter centraal staat is het thema van onderweg zijn en nooit ergens komen.”

Twee weken geleden vonden de audities plaats. Inmiddels zijn twee studenten van Alles is Drama gecast voor twee van de vier hoofdrollen. De derde rol is weggelegd voor een ‘professional in spe’, waarschijnlijk van de Toneelacademie Maastricht; de vierde rol zal later dit jaar worden ingevuld.

De 25-jarige Van Griethuysen heeft in het bestuur van de toneelvereniging gezeten en is na zijn studie European Studies in Maastricht naar de New York Film Academy gegaan. Hij is zelf met het idee gekomen. “Vorig jaar heb ik via Alles is Drama een filmcursus gegeven. Samen met de studenten raakte ik enthousiast om aan een echt filmproject te beginnen.” Ook schreef hij de opzet voor het script dat hij nu samen met de deelnemers verder uitwerkt.

Weg! is een ode aan schrijver Jack Kerouac wiens On the Road hét cultboek was van de jaren vijftig. Kerouac behoorde samen met andere dichters en schrijvers tot de Beat generatie die tegenwicht wilde bieden aan de kleinburgerlijkheid in het Amerika van de jaren vijftig.

De première van de film staat gepland voor maart 2010 in Maastricht.

 

Else Steur-Boekesteijn

Zie ook www.wegdefilm.com

Voeg reactie toe

Klik hier voor onze privacyregels

Vanaf januari 2022 plaatst Observant alleen nog reacties van mensen wier naam bekend is bij de redactie.