Plasterk erkent problemen ov-chipkaart

28-01-2010

“Studenten zullen niet de dupe worden van technische problemen bij de OV-bedrijven”, belooft minister Plasterk van Onderwijs. Hij kiest geen nieuwe deadline tot alle studenten de kans hebben gehad hun kaart te activeren – zonder lange wachttijden.

De rijen voor de oplaadapparaten waren deze maand “onaanvaardbaar lang”, erkent Plasterk. Dat kwam door een technisch mankement precies in de periode dat veel studenten hun kaart probeerden te activeren. De oorzaak van dat probleem is inmiddels bekend maar ondanks “hoopvolle oplossingen” nog niet verholpen.

De deadline van 1 februari vervalt, een nieuwe activeerdatum is er nog niet. De minister wil nu “de volledige zekerheid dat alles goed werkt” voordat hij opnieuw een datum prikt. Voorlopig kunnen studenten ook met een ongeactiveerde kaart reizen.

Ook Plasterk vindt dat de communicatie rond de kaart beter had gekund. Vooral de bereikbaarheid van het callcenter schoot in januari “ernstig tekort”. “Ondanks waarschuwingen door DUO heeft het OV het aantal vragen erg onderschat.”

 

HOP