Alexander Sack lid Jonge Akademie

01-12-2011

Alexander Sack, als hoogleraar Brain Stimulation and Neurocognitive Psychology verbonden aan de Maastrichtse faculteit psychologie en neurowetenschappen, wordt lid van De Jonge Akademie van de KNAW (Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen). Deze ‘jongerenafdeling’ telt vijftig leden tussen de 25 en 40 jaar. Ze zijn allemaal gepromoveerd en staan bekend zeer goede wetenschappers.

Sack (1972), per 1 juli 2011 benoemd tot bijzonder hoogleraar aan de UM, onderzoekt de relatie tussen het menselijke brein en gedrag, perceptie en cognitie. Sack heeft twee onderzoekslaboratoria aan de Universiteit Maastricht opgezet en coördineert zijn eigen onderzoekslijn. Bovendien is hij als academisch adviseur nauw betrokken bij de Studienstiftung des Deutschen Volkes waarvan uitsluitend uitmuntende studenten met een brede interesse voor wetenschap en samenleving lid kunnen worden.

De officiële installatie van de nieuwe leden vindt plaats op 16 maart 2012 in het Trippenhuis van de KNAW. De benoeming is voor vijf jaar.

 

Riki Janssen

Voeg reactie toe

Klik hier voor onze privacyregels

Vanaf januari 2022 plaatst Observant alleen nog reacties van mensen wier naam bekend is bij de redactie.