Cateraar Albron belooft verbetering

15-12-2011

Het gaat nog even duren voordat cateraar Albron met een nieuwe opzet komt voor een betere service aan deze universiteit. Hoe lang precies is onduidelijk, zegt Cees Vink, senior accountmanager bij Albron en verantwoordelijke voor het contract met de UM.

Enige weken geleden werden in een commissie van de universiteitsraad vragen gesteld over het contract met Albron en de manier waarop de kwaliteit van de catering verbeterd kan worden. Uit onderzoeken van bureau Flycatcher blijkt dat zowel studenten als medewerkers over het algemeen ontevreden zijn over het assortiment, de kwaliteit van het gebodene, de te hoge prijzen en de catering bij evenementen. Albron betaalt jaarlijks een bedrag aan de UM van 250 duizend euro als de kwaliteit van de service onder de maat blijft. Dat is, zei André Postema van het college van bestuur tegen de U-raadsleden, nu het geval: “Dus hoe beter de gebruikers het vinden, hoe lager de bijdrage van Albron wordt.”

Het afgelopen najaar heeft het bedrijf, dat landelijk opereert, met behulp van een consultancybureau de klachten geïnventariseerd en mogelijke oplossingen bedacht. Daarbij zijn ook studenten betrokken, onder meer Philippe Brouwers, namens Dope lid van de universiteitsraad. Brouwers meldt dat de laatste vergadering op 4 oktober plaatsvond en het rapport dus waarschijnlijk kort daarop gereed zal zijn geweest. Ook hij heeft er sindsdien niets meer over vernomen, reden om vragen te stellen in de novembervergaderingen van de U-raad en haar commissies. Op die vragen moest ook het college van bestuur het antwoord schuldig blijven. Wel werd duidelijk dat het college van bestuur zich “verantwoordelijk acht voor het niveau van alle diensten binnen de UM, dus ook van de catering. Maar het is de core-taak van Albron, dat nemen wij niet over. Zij zullen moeten leveren”, zei Postema.

Cees Vink van Albron laat nu weten dat de plannen “een behoorlijke verandering behelzen, met hele nieuwe concepten. De grove structuur is klaar, de precieze invulling nog niet.”

Een woordvoerster van het bedrijf voegt daaraan toe dat “we tot nu toe zulke leuke dingen hebben bedacht dat het zonde zou zijn als we daar nu al iets over vertellen en het dan misschien toch niet kunnen waarmaken. Het wordt begin volgend jaar, veiligheidshalve zeg ik dan maar: in het eerste kwartaal.”

 

 

Wammes Bos

Voeg reactie toe

Klik hier voor onze privacyregels

Vanaf januari 2022 plaatst Observant alleen nog reacties van mensen wier naam bekend is bij de redactie.