Nieuwe studentenkamers in oude school

16-02-2012

In het voormalige Stercollege aan de Professor Pieter Willemstraat (net achter het centraal station) wordt sinds vorige week gewerkt aan de bouw van 83 studenteneenheden. Opdrachtgever is Woningstichting Maasvallei die het complex voor minimaal tien jaar aan de Universiteit Maastricht gaat verhuren.

De 56 zelfstandige studio’s (met keuken en badkamer, 28 vierkante meter met vide) en de 27 studentenkamers (één douche en toilet per twee bewoners, één keuken per vier bewoners) zijn op de eerste plaats bestemd voor buitenlandse bachelor- en masterstudenten, maar visiting staff kan er ook een eenheid huren.

De kamers zijn gestoffeerd en gemeubileerd, tot en met de keukenuitrusting. De huur van de studentenunits zal rond de 600 euro komen te liggen, verwacht Maurice Evers, hoofd van het Maastrichtse Guesthouse. “Dat is all in. Dus inclusief internet, gas- water licht, belastingen, alles.” De prijs voor de kamers is nog niet bekend. In augustus 2012 moeten de eerste studenten naar de Professor Pieter Willemstraat kunnen verhuizen.

De buurt – toch altijd bang voor overlast - is vanaf het begin betrokken geweest bij het project, benadrukt Evers. “De buurtbewoners zijn niet bezorgd. Zij weten dat het gaat om studenten die voor langere tijd blijven om een volledige studie te volgen. Het gaat niet om uitwisselingsstudenten.” Op het terrein is ruimte gereserveerd voor een speeltuintje voor de buurtkinderen. Bovendien zullen er een paar garageboxen komen voor de buurtbewoners.

Woningstichting Maasvallei is geen onbekende als het gaat om studentenhuisvesting. Op dit moment hebben ze al rond de zeshonderd studentenkamers in Maastricht.

 

Riki Janssen