‘Ja’ tegen The Student Hotel

18-11-2015

MAASTRICHT. De gemeenteraad van Maastricht heeft dinsdagavond ‘ja’ gezegd tegen de vestiging van The Student Hotel in het Eiffelgebouw op de kop van de Boschstraat.
De betrokken wethouder Gerdo van Grootheest twitterde de volgende ochtend “blij te zijn”. Hij kreeg het de afgelopen weken voor zijn kiezen. Er was vooral kritiek van hoteliers, verzameld in de Samenwerkende Hotels (Sahot), en van de fracties van CDA en de Maastrichtse Volkspartij. Ze zijn bang voor oneerlijke concurrentie en vinden dat het stadsbestuur zich niet aan de Hotelnota houdt. Maastricht heeft een Hotelnota omdat er een overaanbod van hotelkamers is. Alleen nieuwe hotels die ‘iets toevoegen’ worden toegelaten. Volgens het stadsbestuur past The Student Hotel wel degelijk binnen dit beleid. “Er is hier sprake van een bijzonder concept voor Maastricht.”
The Student Hotel, ook gevestigd in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam en binnenkort in Eindhoven en Groningen, hanteert een bijzondere formule: studenten krijgen voor langere of korte termijn een gemeubileerde accommodatie aangeboden met full service: 24-uurs beveiliging, fitness, bibliotheek, schoonmaak, wasserette en zelfs een eigen fiets. In Maastricht komen er 378 kamers, waarvan er gemiddeld maximaal 98 per jaar als hotelkamer mogen worden verhuurd. 
De hoteliers, het CDA en de Maastrichtse Volkspartij kregen dinsdagavond niet genoeg steun. Een groot deel van de gemeenteraadsleden vindt het concept uniek en belangrijk voor de ontwikkeling van het Belvédère-gebied.

‘Ja’ tegen The Student Hotel
student_hotel_maastricht
Auteur: Wendy Degens
Impressie van toekomstig Student Hotel in Maastricht/ beeld: Sarafopoulos Architects
Categoriëen: Nieuws, nieuws_boven
Tags: gemeente,student&stad,studentenhotel

Voeg reactie toe

Klik hier voor onze privacyregels

Vanaf januari 2022 plaatst Observant alleen nog reacties van mensen wier naam bekend is bij de redactie.