UPDATE Aanslagen Brussel, UM Campus dicht

22-03-2016

MAASTRICHT/ BRUSSEL. Vanwege de aanslagen op vliegveld Zaventem en bij metrostation Maalbeek, dinsdagochtend 22 maart, is de Brusselse campus van de Universiteit Maastricht voorlopig gesloten. Scholieren van het Montessori Lyceum uit Zeist, die dinsdag een bezoek zouden brengen aan het gebouw, maakten onderweg rechtsomkeert, vertelt Vivianne Heijnen, hoofd van de campus.
De Universiteit Maastricht huist in een historisch gebouw aan de Legerlaan, op nog geen twee kilometer afstand van het getroffen station Maalbeek.  Heijnen: “We hebben met het college van bestuur afgesproken dat we bij het hoogste terreurdreigingsniveau alle activiteiten afzeggen en de deuren sluiten.” Een Health Policy Conference, gepland voor woensdag, is geannuleerd.
Op het moment van de aanslagen waren er twee teamleden in het gebouw, zegt Heijnen. Zij was er zelf niet vanwege een vergadering in Maastricht met de andere bestuursleden van de campus (Sophie Vanhoonacker, decaan van de faculteit cultuur- en maatschappijwetenschappen, is voorzitter). “Wat een geluk, normaal vergaderen we altijd in Brussel.”
Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken wijst reizigers op de veiligheidsrisico’s: “Het blijft van belang alert te zijn in heel België.” In de stad is beperkt trein- en metroverkeer. Ook luchthaven Zaventem is nog gesloten. De Vrije Universiteit Brussel (VUB) heeft besloten om alle lessen voor de rest van de week te schorsen.
In november sloot de UM campus ook al enkele dagen de deuren toen de Belgische overheid het dreigingsniveau opschroefde nadat Parijs was getroffen door een aantal terroristische aanslagen.
Het college van bestuur van de Universiteit Maastricht vraagt studenten en staf die in problemen zijn gekomen door de aanslagen en de nasleep ervan, zich te melden bij de studentendecanen, 043-3885212.

 

UPDATE Aanslagen Brussel, UM Campus dicht
4592786358_aaee3b7a4a_o