Ervaringen eerdere deelnemers Summerschool

15-12-2016

Ik heb met heel veel plezier deelgenomen aan de Summerschool Journalistiek en effectief schrijven. In een groep van acht deelnemers hebben we ervaring opgedaan in het schrijven van o.a. een persbericht, interview en column. Riki Janssen en Wammes Bos zijn uitstekende docenten met enorm veel ervaring. Ze brengen hun kennis enthousiast over en stimuleren je om het beste uit jezelf te halen. In mijn werk als communicatiemedewerker is het belangrijk om informatie zo helder mogelijk te verwoorden. Deze cursus heeft me zeker geholpen. Als je wilt leren hoe je goed en helder kunt schrijven, is deze cursus echt een aanrader!

Tanja de Bruijn, communicatiemedewerker

 

Een schrijfcursus wilde ik altijd al doen en dat er een cursus zo dichtbij gegeven werd vond ik fijn en ook gemakkelijk. Er was niet veel over de inhoud van de cursus te vinden, dus ging ik ook als een open boek naar de eerste dag. Bijna alle aspecten van journalistiek zijn langsgekomen. Ik weet nu wat ik in mijn mars heb als het gaat om schrijven, waar ik op moet letten bij een interview. En vooral om het kort te houden en de kern te pakken te krijgen. En dat kan ik goed gebruiken in mijn werk als webredacteur.

 Marlies Haenen, webredacteur

 

Ik heb meegedaan aan de cursus om mijn algemene kennis en schrijfvaardigheden te vergroten door te leren van specialisten. De gezonde tijdsdruk tijdens de cursus  maakt dat je "gewoon" gaat beginnen.  Je gaat sneller handelen en  schakelen ...  maakt fouten en gaat weer door met de volgende opdracht om die beter te doen.

Arthur van der Meer

 

Ik nam deel aan de Summer School Journalistiek en Effectief Schrijven om te weten komen of ik niet-academisch schrijven leuk vind en of het mij goed afgaat, na al die jaren van academische papers produceren. In een gevarieerde groep medecursisten kreeg ik van Observant-redacteurs Janssen en Bos een snelcursus in journalistiek, van het schrijven van een lead, het uitschrijven van je interview tot het schrijven van een column. De uitgebreide feedback achteraf was zeer nuttig. Nu weet ik dat ik ook graag voor een breder, niet-academisch publiek schrijf, en met de kennis die ik meekreeg durf ik dat ook aan.

Mignon Schichel, afgestudeerd researchmaster European Studies

Auteur: Redactie
Categoriëen:

Voeg reactie toe

Klik hier voor onze privacyregels

Vanaf januari 2022 plaatst Observant alleen nog reacties van mensen wier naam bekend is bij de redactie.