Academie-kus voor SP op Valentijnsdag

14-02-2017

NEDERLAND. Van alle politici heeft Tweede Kamerlid Jasper van Dijk (SP) het meeste hart voor de wetenschap, vindt vakbond VAWO. Hij kreeg zojuist op het Binnenhof de Academie-kus 2017.

 

Rozen en chocolaatjes had wetenschapsvakbond VAWO meegenomen. Die heeft de prijs in het leven geroepen samen met de actiegroepen Hervorming Nederlandse Universiteiten en Dutch Tenure Track Reform.

 

In de liefde is er eigenlijk maar één prins op het witte paard, maar de VAWO is minder kieskeurig en heeft ook een tweede en derde keus bekendgemaakt. De nummer twee is Kamerlid Paul van Meenen (D66). PvdA-Kamerleden Mei Li Vos en Mohammed Mohandis deelden de derde plek.

 

De jury keek naar de moties die de Kamerleden hebben ingediend. Die gingen over promovendi, medezeggenschap, ongebonden onderzoek, de Maagdenhuisbezetting et cetera. SP’er Van Dijk bleek “het absolute motie-kanon” onder de wetenschapswoordvoerders in de Tweede Kamer.

 

De juryleden prijzen zijn strijd tegen de ‘vermarkting’ van de universiteiten evenals zijn inzet voor de medezeggenschapsraden en de toegankelijkheid van het onderwijs. “Daarnaast onderscheidt hij zich van zijn collega’s door zich expliciet in te zetten voor het ongebonden onderzoek, een stabielere financiering en het terugdringen van de tijdelijke aanstellingen.”

 

HOP

Academie-kus voor SP op Valentijnsdag
AkademieKus.JPG
Auteur: Redactie
HOP
Categoriëen: Nieuws

Voeg reactie toe

Klik hier voor onze privacyregels

Vanaf januari 2022 plaatst Observant alleen nog reacties van mensen wier naam bekend is bij de redactie.