Journalistiek en effectief schrijven

Maastricht Summerschool 2017

20-02-2017

Ben je op zoek naar een vlotte pen en goede interviewvaardigheden? Of droom je zelfs van een journalistieke carrière? De Maastricht Summerschool 'Journalistiek en effectief schrijven' is een mooie inleiding. Studenten kunnen er 4 ECTS mee verdienen.

In acht sessies, verspreid over twee weken (maandag t/m donderdag), worden de onderwerpen pers- en nieuwsbericht, interview, reportage, column, wetenschapsjournalistiek en schrijven voor een website uitgebreid behandeld. Deelnemers gaan iedere dag zelf aan de slag met het schrijven van artikelen en krijgen in kleine groepen feedback van professionele journalisten.

De cursus is voor iedereen toegankelijk (van binnen én buiten de universiteit, jong en oud). Iedereen start op zijn eigen niveau. Doel is om iedere cursist een paar flinke stappen vooruit te laten zetten op schrijf- en interviewgebied. Dat lukt omdat iedere cursist veel individuele begeleiding krijgt.

 

Cursustijden: 7 tot 18 augustus 2017, acht sessies verspreid over twee weken, van maandag tot en met donderdag, 9.30-13.00 uur

Plaats: Redactie Observant (Sint Servaasklooster 32, kamer 2.036)

Cursuskosten: €800

ECTS credits: 4.0

Informatie: Riki Janssen: riki.janssen@maastrichtuniversity.nl of 043-3885384

Inschrijven: www.maastrichtuniversity.nl/about-um/units/maastricht-summer-school

Opmerkingen van eerdere cursisten: 'veel meer zelfvertrouwen', 'leuke en veilige sfeer, veel geleerd', 'weet nu wat ik wil: schrijven'

Lees hier de ervaringen van eerdere deelnemers aan de Summerschool

Lees hier enkele columns die de deelnemers tijdens de Summerschool hebben geschreven

Journalistiek en effectief schrijven
fotoadvertentieworkshops