‎Gegarandeerd een kamer in Maastricht

02-05-2017

MAASTRICHT. Nieuwe studenten die onzeker zijn of ze op tijd een kamer kunnen vinden in Maastricht, mogen eenmalig gebruik maken van de zogeheten kamergarantieregeling (KGR). De actie is een initiatief van het College van Bestuur. Tussen 15 april en 15 juni zijn er 250 kamers gereserveerd bij het Guesthouse.
“De regeling is bedoeld om de relatief sterke positie van de kamermarkt in Maastricht beter voor het voetlicht te brengen bij aankomende studenten”, zegt Maurice Evers, managing director Student & Staff Housing. “In vergelijking met de universiteiten in de Randstad en veel buitenlandse universiteiten kent Maastricht geen krapte op de kamermarkt.” Dus er is niets aan de hand qua studentenhuisvesting, maar toch regelt de UM een garantieservice; dat klinkt tegenstrijdig. Evers: “Deze regeling is een extraatje. Voor studenten die toch nog heel onzeker zijn, zoals niet-EU studenten die de hele zomer weinig tijd hebben om zich te oriënteren. Maar de belangrijkste boodschap is: als je op tijd begint met zoeken, vind je vast en zeker een geschikte kamer.”

De actie loopt tot 15 juni. Alleen studenten die hun collegegeld betalen via Studielink (dat biedt zekerheid dat de student ook echt gaat komen) krijgen een aanbod. Het gaat om twee kamers: één goedkopere en een duurdere. Het aanbod geldt voor vijf dagen, startend vanaf de aanvraag door de student. Overigens betalen studenten die gebruik maken van de regeling niet meer collegegeld, maar regelen ze de betaling eerder.

Evers verwacht dat 250 kamers voldoende is. “We gaan er vanuit dat Nederlandse, Duitse en Belgische studenten er geen gebruik van zullen maken.” De kamers van het Guesthouse kunnen voor maximaal twaalf maanden gehuurd worden.

Auteur: Wendy Degens
Categoriëen: Nieuws,
Tags: guesthouse,kamerregeling

Voeg reactie toe

Klik hier voor onze privacyregels

Vanaf januari 2022 plaatst Observant alleen nog reacties van mensen wier naam bekend is bij de redactie.