Vidi-beurs voor 6 Maastrichtse onderzoekers

30-05-2017

NEDERLAND/MAASTRICHT. Onderzoeksfinancier NWO heeft 89 ervaren onderzoekers een Vidi-subsidie van 800 duizend euro toegekend. Hiermee kunnen ze een eigen onderzoeksgroep opbouwen. Zes van hen zijn verbonden aan de Universiteit Maastricht.

Er hadden 590 onderzoekers een aanvraag ingediend voor een Vidi-beurs: 376 mannen en 214 vrouwen. Uiteindelijk hebben 52 mannen (veertien procent) en 37 vrouwen (zeventien procent) de beurs gekregen.

In de selectie beoordeelt NWO de onderzoeker zelf, de originaliteit van het onderzoeksvoorstel, de verwachte wetenschappelijke impact en de mogelijkheden voor toepassing van de kennis.

De wetenschappers werken in allerlei disciplines. Ze onderzoeken onder meer waar de structuur van het vroege heelal vandaan kwam, hoe ouderdomsziekten ontstaan, wat de invloed van satire is en hoe ouders de afhankelijkheid van een uitkering doorgeven aan hun kinderen.

De universiteiten van Leiden en Utrecht hebben de meeste Vidi’s binnengehaald. De technische universiteiten hebben deze ronde goed gescoord, terwijl de Radboud Universiteit Nijmegen en de Universiteit van Amsterdam naar verhouding iets minder presteerden.

De subsidies maken deel uit van de zogeheten Vernieuwingsimpuls van Veni-, Vidi- en Vici-subsidies voor respectievelijk beginnende, ervaren en zeer ervaren wetenschappers.

HOP, Bas Belleman

De Maastrichtse onderzoekers met een Vidi:

Prof. Pamela Habibovic MERLN Instituut

Dr.ir. Joost Lumens MUMC Cardiovascular Diseases

Dr. Ann Meulders   Faculteit Psychologie en Neurowetenschap

Dr. Benedikt Poser Faculteit  Psychologie en Neurowetenschap

Dr. V.B. Schrauwen-Hinderling MUMC, Radiologie

Dr. Stephan Smeekes Kwantitatieve Economie

Vidi-beurs voor 6 Maastrichtse onderzoekers
vidi
Auteur: Redactie
Simone Golob
Categoriëen: Nieuws, Wetenschap
Tags: Veni,vidi,vici

Voeg reactie toe

Klik hier voor onze privacyregels

Vanaf januari 2022 plaatst Observant alleen nog reacties van mensen wier naam bekend is bij de redactie.