UM-neurowetenschapper in top-5 Wetenschapstalent

08-06-2017

MAASTRICHT. UM-neurowetenschapper Michelle Moerel, onderzoeker bij het instituut voor systeembiologie Macsbio, zit in de top-5 van de verkiezing van Wetenschapstalent 2017.

In de afgelopen twee weken hebben meer dan achtduizend mensen gestemd. Samen met het juryoordeel heeft dit een top 5 opgeleverd. Wetenschapstalent 2017 is een initiatief van het populairwetenschappelijke tijdschrift New Scientist.
Moerel doet onderzoek naar het menselijke gehoor. Met behulp van fMRI en computermodellen probeert ze te achterhalen hoe de hersenen binnenkomende geluidssignalen filteren, verwerken en interpreteren. Dat kan mede verklaren wat er misgaat als het gehoor slecht functioneert.
De vijf overgebleven kanshebbers, uit Vlaanderen en Nederland, zijn Michelle Moerel (UM), Jef Beerten (KU Leuven), Mariëtte Boon (Universiteit Leiden), Bastiaan Rijpkema (Universiteit Leiden) en Sofie Thijs (Universiteit Hasselt).
De top 5 komt voort uit vierenveertig inzendingen die zijn aangedragen door alle Nederlandse en Vlaamse universiteiten.
Nobelprijswinnaar Ben Feringa zal op 22 juni de winnaar, die een geldprijs van 2500 euro ontvangt, bekend maken in de Kleine Komedie te Amsterdam.

UM-neurowetenschapper in top-5 Wetenschapstalent
michelle
Eigen foto
Categoriëen: Nieuws
Tags: new scientist

Voeg reactie toe

Klik hier voor onze privacyregels

Vanaf januari 2022 plaatst Observant alleen nog reacties van mensen wier naam bekend is bij de redactie.