Groepsapp

Uit het leven van de redactie

31-08-2017

De Obsjes, zo heet die, onze groepswhatsapp. Handig voor de laatste persoonlijke nieuwsjes en dienstmededelingen. Afgelopen week tijdens de Inkom schreef onze oudste redacteur (WB) - ergens in de stad, tussen de nieuwe eerstejaars - aan zijn collega: “MT, geen Brusselse krullenbol interviewen, heb ik al gedaan!” Geen nood, schreef MT terug: “Heb Fin met een kater.” Het leverde amusante eerstejaarsportretjes op.

Vanaf vandaag staat op deze plaats iedere week een redactioneel, over wat we doen, of juist niet doen, serieuze en grappige zaken. Eerst maar de minder grappige zaken. Op maandag viel voor de tweede keer deze zomer - grrr - de airco van de hoofdredactie (de rest heeft er geen, je bent baas of je bent het niet) uit, dat krijg je met een machine uit 1984. Albert Bergbroeder haalde de deadline - as usual - niet en columnist Hans Philipsen belde dat hij zijn mail de deur niet uit kreeg en dus stond ondergetekende de volgende ochtend om 8.15 uur met een USB-stickje bij de oud-rector aan de deur.

Ook dat behoort tot onze taken. Net als het uitdelen van ons eerstejaarsnummer tijdens de facultaire introductie. In dienstkledij – (soms niet meer zo heel) witte Hema T-shirts met Observant erop. Leuk al die verlegen, enthousiaste, groene nieuwelingen en ook de beleefde ouderejaars die het journalistieke werkvolk een drankje aanbieden. Wie verder opviel? Het handjevol eerstejaars dat geen Observant wilde omdat ze – volgens eigen zeggen – niet lezen. Niet lezen? Wat doe jij dan aan een universiteit? Of zoals prof. Sally Wyatt (Digital Cultures) het volgende week in een interview zal zeggen: “Hoe kun je de wereld begrijpen als je geen kranten en boeken, zeker fictie, leest?”

Laatste nieuws:  behalve dit redactioneel is de rubriek Hallo, met wie spreek ik? nieuw, net als de serie over topsportende studenten. Ook hebben we een hoop nieuwe Engelstalige columnisten. Wie zich nu zit te ergeren dat op deze plaats eigenlijk een andere rubriek had moeten staan - Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder - moet snel naar pagina 12.

Dit is een redactioneel dat iedere week wordt geschreven door de hoofdredacteur van Observant, Riki Janssen.

Groepsapp
redactioneel