Handschrift

Medewerkerscolumn

20-11-2017

Ik heb iets nieuws gekocht. Eigenlijk nieuw voor oud.

In dit papierloze tijdperk loop ik rond met een dik schrift, schrijf pagina’s vol, tijdens vergaderingen thuis bij de UM en elders in het land. Collega’s trekken hun ‘devices’  en typen er op los. Not me. Ik ben van de generatie die schreef en schrijft. Pagina’s lange notulen van onderwijscommissievergaderingen, teamoverleggen en congresbezoeken. Vervolgens alles uittypen. Kramp in je hand, pen leeg, blocnote vol. Zorgen, die de jonge notulist niet kent. Die leggen tienvingerig en ‘ in situ’ de gespreksnotities vast. Na afloop nog wat bijschaven en een diplomatiek sausje erover, et voila. Wat een tijdwinst en efficiency. Ik benijd ze.

Maar de technologie lijkt in haar vooruitgang toch ook rekening te zijn gaan houden met de grijze generatie schrijvertjes. Niet onverstandig, want deze groep kan zich over het algemeen wel wat veroorloven. Wat ik heb aangeschaft?

Een tablet met apart toetsenbord en een magische pen. Die pen wordt mijn beste vriend. Ik kan namelijk met de wonderpen schrijven op de tablet. En dan komt de echte toverkunst: de handgeschreven tekst kan met een druk op de knop worden omgezet naar een heus Word document. Wat me overigens ook wel weer dwingt om mijn doktersreceptenhandschrift meer op schoonschrift te laten lijken.

Vergaderstukken open ik op de tablet en kan daar naar hartelust met de pen aantekeningen bij kladderen en zelfs ongepaste tekeningetjes bij maken. Heerlijk!

Kerstgedichten met illustraties, ik draai er mijn hand straks niet voor om.

Vanaf nu hoor ik erbij. De mechanische hand die de electronische tablet in haar greep heeft. Wat een voldoening!

De kers op de taart is, dat mijn bijzondere tablet en de magische pen bordeauxrood van kleur zijn. Hier zit een tevreden mens.

Ellen Krijnen, senior adviseur marketing and recruitment Nederland

Handschrift
ellen
Auteur: Redactie
Categoriëen: nieuws_boven
Tags: ellen

Voeg reactie toe

Klik hier voor onze privacyregels

Vanaf januari 2022 plaatst Observant alleen nog reacties van mensen wier naam bekend is bij de redactie.