Opinie

07-12-2017

Kan ik een stukje over ons evenement aanleveren? Die vraag krijgt de redactie regelmatig. Het antwoord: nee. Als we een artikel aan het debat, sportwedstrijd, goede doelen actie, jubileum, prijsuitreiking, congres, enzovoorts wijden (het is altijd kiezen) dan schrijft de redactie het zelf. Je bent onafhankelijk of je bent het niet.

Hoe anders is het als we een mailtje of telefoontje krijgen van een student, staflid of wie dan ook die een sterke opinie heeft over een onderwerp dat raakt aan de Universiteit Maastricht en dat graag voor het voetlicht wil brengen. Zoals deze week twee studenten van de Maastrichtse Studentenraad, een hoogleraar genderstudies en een wetenschappelijk medewerker van de FHML. De onderwerpen variëren van ‘Het woonbeleid van de gemeente Maastricht is gebaseerd op onderbuikgevoelens’, ‘Waar is het vooruitstrevend genderbeleid van weleer gebleven aan de UM?’ tot ‘Internationalisering is meer dan alleen het binnenhalen van buitenlandse studenten en staf’.

Hoe meer opinies in Observant, hoe liever. Daarom vroegen we deze week ook drie Catalaanse studenten en een staflid om hun visie te geven op de komende verkiezingen (21 december) in Catalonië. Wat valt op: het gaat hen enorm aan het hart.  Zo sterk dat mijn collega’s de deur van ons interviewkamertje kwamen checken. Was die wel dicht? Ze kregen geen letter meer op papier, konden immers woordelijk volgen wat deze jonge Catalaan te berde bracht: hij is voor onafhankelijkheid, maar vermoedt - tot zijn grote spijt - dat dat er voorlopig niet van zal komen.

Kortom: wij houden van debat en discussie. Dus schroom niet om een brief of opiniestuk in te sturen (wel graag vooraf even mailen of bellen over de spelregels). Na al die gedichtjes deze week zijn de schrijfspieren weer opgewarmd. En wie onzeker is over de opbouw of de taal, geen nood, we helpen graag een handje. Dat noemen wij eindredactie.

 

 

 

 

 

Opinie
Redactioneel
Auteur: Riki Janssen
Simone Golob
Tags: redactioneel

Voeg reactie toe

Klik hier voor onze privacyregels

Vanaf januari 2022 plaatst Observant alleen nog reacties van mensen wier naam bekend is bij de redactie.