Durf

14-12-2017

“Als er niks misgaat, durf je te weinig.” Dat zei de hoogste baas van de publieke omroep, Frans Klein, afgelopen zaterdag tegen het Volkskrant Magazine. Hij stond aan de wieg van onder andere De Wereld Draait Door. Maar hij zat er ook wel eens naast met een nieuw programma, vertelde hij.

Een keer op je bek gaan is inderdaad niet zo’n ramp. Niets durven is veel erger, uiteindelijk. Zo ben ik trots op onze long read (vroeger was dit een lang verhaal waarvoor de lezer zijn hand niet omdraaide, nu is het gewaagd om zoveel woorden aan een op het eerste oog niet zo’n sexy onderwerp te wijden) over TMFI: een uitgebreide reconstructie waarom de mooie plannen over The Maastricht Forensic Institute nooit tot volle wasdom kwamen. Gemist? Geen nood, het staat op onze site (www.observantonline.nl).

Maar ook bij Observant gaat er wel eens iets mis. Zo zegt de redactie opgelucht vaarwel tegen de belserie die wekelijks boven deze column staat. Een leuk idee, maar het werd in de praktijk nooit een succes: mensen lieten de telefoon in de bus liggen, namen niet op, of kregen het ding niet meer aan de praat. En ook de formule – redacteur raadt wie er aan de lijn is – bleek al snel niet spannend (lees: saai) genoeg. We gaan ook bijna stoppen met topsportserie op pagina 6. De topsporters zijn ‘op’ en de verhalen van deze sportende studenten gaan steeds meer op elkaar lijken. Niet zo vreemd, ze zijn allemaal druk met studie en training.

Tijd voor iets nieuws dus. Op deze pagina verschijnt na Nieuwjaar de serie Flutnieuws, over universitair- en studentennieuws dat te klein is om de gewone kolommen van de krant of site te halen. De topsporters worden vanaf half januari opgevolgd door studenten en medewerkers die het vaak indringende verhaal achter hun tattoo vertellen.

Ik wens iedereen een mooi 2018, met veel durf en - ach - een enkel misser(tje).

 

 

 

Durf
Redactioneel