“Er is een studententriatlonvereniging? Dat ga ik in mijn gsm zetten”

Inkom 2018

22-08-2018

De Belgische Tom Vermeulen (18) woont op twee minuten van de Universiteit van Hasselt – “Maar hij ligt in Diepenbeek, waar ik woon. Ze hebben de naam gejat, dat ligt gevoelig in het dorp hoor”- maar besloot voor zijn studie geneeskunde naar Maastricht te gaan. “Het is lastig om binnen te komen bij geneeskunde in België, dus besloot ik ook aan de selectieprocedure in Maastricht mee te doen. Ik wist niet wat ik moest verwachten, maar ik kwam telkens een ronde verder. Nog voordat de examens in België begonnen, wist ik dat ik toegelaten was in Maastricht. Vervolgens ben ik gaan praten met iemand die hier al studeerde, maar ook met dokters die in België werken. Daaruit bleek dat Maastricht goed aangeschreven staat. Wat voor mij de doorslag gaf, was dat een dokter zei dat hij voor Maastricht zou kiezen als hij nu de keuze moest maken. Ik heb nog aan de toelatingsexamens in België meegedaan, maar mijn keuze lag al vast.”

Hij komt, ook nu tijdens de Inkom, iedere dag met de auto die hij speciaal hiervoor heeft gekocht. “Het is maar een half uurtje rijden. Natuurlijk is het wel een beetje jammer dat ik weer op tijd naar huis moet tijdens een feestje, maar ik ga ervanuit dat ik in de loop van het jaar genoeg mensen leer kennen waar ik een nachtje mag blijven slapen.”

Voor nu kijkt hij uit naar het Sports Event, morgen op De Griend. “Ik doe aan triatlon. Is er een studententriatlonvereniging? Dat ga ik even in mijn gsm zetten.”

“Er is een studententriatlonvereniging? Dat ga ik in mijn gsm zetten”
TomVermeulen
Auteur: Cleo Freriks
Categoriëen: nieuws_boven
Tags: eerstejaars,inkom2018

Voeg reactie toe

Klik hier voor onze privacyregels

Vanaf januari 2022 plaatst Observant alleen nog reacties van mensen wier naam bekend is bij de redactie.