“Is cheerleaden wel een sport? Of beledig ik nu iemand?”

30-08-2018

De airconditioning op mijn werkkamer - de enige die de redactie rijk is - is al meer dan een jaar kapot. Het is een oudje dat niet meer wordt vervangen. De redactie van Observant zit namelijk in een huurpand dat over een jaar of wat wordt afgestoten. Het was dus lekker warm deze zomer, zeker toen onze summerschoolcursus (Effectief en Journalistiek Schrijven) begin augustus begon en de thermometer 38 graden aangaf.

De in de haast aangeschafte ventilatoren staan inmiddels een paar tandjes lager, de Inkom is achter de rug en het speciale Observant-eerstejaarsnummer is deze week uitgedeeld aan de nieuwe studenten. Hoog tijd voor het eerste nummer van dit nieuwe academische jaar met uiteraard een kennismaking met de lichting 2018/2019, berichten over de opmars van Data Science and Knowledge Engineering, de 217 extra kamers op Annadal en de acht nieuwe Veni-winnaars.

Nieuw is een serie over bijzondere studentenbijbaantjes. Vandaag vertelt Michelle van Kleef, een derdejaars fiscale economie die werkt bij Room Escape Maastricht, over haar ervaringen. Op de achterpagina is de serie Praeses versus Praeses terug. Hierin nemen twee voorzitters van disputen/studie-of sportverenigingen het tegen elkaar op. Deze week: studententennisvereniging Stennis versus herendispuut Ambiorix. “Ik weet niet of cheerleaden wel een sport is, of beledig ik nu mensen?”

Op pagina 4 komen wetenschappers over hun droom aan het woord: wat zou jij gaan onderzoeken als geld geen rol speelt? Prof. Pim Martens bijt het spits af: hij zou honden in de scan stoppen.

En dan zijn we er nog niet. Prof. Piet Eichholtz, die alles van huizenmarkten weet, blijkt ook een begenadigd kok en restaurantbezoeker.  Eén keer in de drie weken doet hij verslag van zijn tocht langs Maastrichtse marktkramen, restaurants en eethuisjes. Altijd vergezeld door een collega of student. Hij start 13 september. Mis hem niet.

 

“Is cheerleaden wel een sport? Of beledig ik nu iemand?”
Redactioneel