(Eigen) nieuws eerst

20-09-2018

De oplettende lezer die van eetrubrieken houdt, kwam vorige week bedrogen uit. In nummer één schreef ik: “Prof. Piet Eichholtz, die alles van huizenmarkten weet, blijkt ook een begenadigd kok en restaurantbezoeker.  Eén keer in de drie weken doet hij verslag van zijn tocht langs Maastrichtse marktkramen, restaurants en eethuisjes. Altijd vergezeld door een collega of student. Hij start 13 september. Mis hem niet.”

En wie stond er niet in nummer drie? Precies. Er was opeens zoveel nieuws dat Eichholtz plaats moest maken. Zo ontdekte collega Wendy Degens toen ze begin vorige week naar Annadal ging voor een reportage over de nieuwe bewoners, dat de renovatie nog helemaal niet af was en de studenten last hebben van stof en geluidsoverlast, klagen over ramen die niet open mogen en gordijnen die er niet hangen. Dat verhaal kon niet blijven liggen. Net zomin als de aankondiging, net voor de deadline, dat prof. Martin Paul nog vier jaar bijtekent en tot 2023 collegevoorzitter blijft.

De invulling van de nieuwspagina’s (sowieso 1, 3 en 5) blijft tot vlak voor het ter perse gaan van Observant op woensdagmiddag flexibel. Het laatste Maastrichtse nieuws gaat eigenlijk altijd voor. Ouder nieuws wordt dan naar achteren in de krant verbannen, of is alleen te lezen op de site. Het is woensdagochtend 10.15 uur als ik dit schrijf. Op dit moment staat het artikel over de nieuwe containerwoningen in 2019 op pagina 1 (in het Engels) gepland, net als het bericht over het nieuwe medewerkersbelevingsonderzoek (in het Nederlands) dat maandag van start gaat. Over een kleine twee uur is de deadline. Er kan dus nog iets veranderen.

De nieuwe serie Eichholtz gaat eten is te vinden op pagina 7 (Engels) én pagina 10 (Nederlands). Vandaag over het Nederlandse brood dat de meeste Duitsers niet te pruimen vinden. Piet gaat samen met zijn (Duitse) collega Thomas Post, die sinds zijn komst naar Nederland letterlijk geen boterham meer eet, proeven bij de twee Maastrichtse bakkers die - aldus onze recensent - wèl snappen hoe het moet.

 

 

(Eigen) nieuws eerst
Redactioneel