LSVb-bestuurscrisis: lidbonden steunen interim-bestuur

27-09-2018

NEDERLAND. De leden van de Landelijke Studentenvakbond LSVb hebben Carline van Breugel tot interim-voorzitter benoemd. Ze neemt de plaats in van Geertje Hulzebos, die opstapte na een conflict in het bestuur.

Tijdens een spoedvergadering spraken de lidbonden van de LSVb woensdag het vertrouwen uit in Van Breugel. Hierdoor kan het bestuur voorlopig als viertal door, zonder Hulzebos.

Richtingenstrijd

Die vertelde maandag in een interview met het HOP dat er sprake was van een richtingenstrijd in het LSVb-bestuur. Hulzebos wilde actievoeren, terwijl haar medebestuurders volgens haar inzetten op onderhandelen en lobbyen. Ook de communicatie zou voor problemen hebben gezorgd.

Interim-voorzitter Van Breugel bestrijdt dat er sprake is van een richtingenstrijd. “Wij zien activisme niet als de reden om uit elkaar te gaan. Helaas liep de samenwerking en zeker de communicatie niet zoals gehoopt. We hebben er alles aan gedaan om de situatie te verbeteren, maar dat mocht niet baten”, schrijft Van Breugel in een persbericht. Ze hoopt zich nu weer op de inhoud te kunnen richten.

Of de vakbond op zoek gaat naar een nieuwe voorzitter is nog niet duidelijk. “We willen de lidbonden de tijd geven om hierover na te denken,” zegt Van Breugel, die wel bereid is om de LSVb dit studiejaar te leiden. Het laatste woord is aan de lidbonden. Die zullen er in oktober over stemmen.

HOP, Steffi Weber

Auteur: Redactie
Categoriëen: Nieuws,
Tags: LSVb

Voeg reactie toe

Klik hier voor onze privacyregels

Vanaf januari 2022 plaatst Observant alleen nog reacties van mensen wier naam bekend is bij de redactie.