Clinicus van het jaar

31-01-2019

MAASTRICHT. Welke specialisten en arts-assistenten begeleiden Maastrichtse coassistenten het beste? Die vraag wordt ieder jaar beantwoord tijdens de Clinicus van het Jaar-verkiezing, georganiseerd door medische studievereniging Pulse. Maandag was de uitreiking in café Au Coin in het MUMC.

Goede feedback geven, de tijd nemen om iets uit te leggen, een prettige sfeer in het team en de mogelijkheid om veel kleine taken zelfstandig uit te kunnen voeren. Dat is wat coassistenten blijken te waarderen.

Er zijn vijf categorieën waarvoor 120 coassistenten genomineerden hebben aangedragen. Op degenen die het vaakst genoemd werden kon gestemd worden en daar rolden tien winnaars uit. Zij krijgen 500 euro om te besteden aan onderwijs. Een afdeling huisartsgeneeskunde wil bijvoorbeeld een dermatoscoop kopen; een loep met ingebouwde lichtbron om huidaandoeningen mee te bestuderen.

Opvallende winnaar is Bart Spaetgens, internist-ouderengeneeskunde in Maastricht. Hij won vorig jaar ook al. Eigenlijk mag iemand dan drie jaar niet genomineerd worden, maar omdat hij verleden jaar nog arts-assistent was en nu specialist, is hij een uitzondering. Vooral zijn humor wordt geroemd, waardoor coassistenten zich meteen deel van het team voelen.

Andere winnaars uit het MUMC waren gynaecoloog Christine Willekes, gynaecoloog in opleiding Anique van Oudheusden en oogarts in opleiding Maurice Hanssen. De overige winnaars waren huisarts Jeroen Kuijpers uit Berlicum (bij Den Bosch), jeugdarts Annemiek Brugman en neuroloog Rob Gons uit Eindhoven, arts-assistent interne geneeskunde Roma Fourmanov uit Veldhoven, chirurg-oncoloog Jeroen Heemskerk uit Roermond en chirurg in opleiding Anne-Claire Bosmans uit Heerlen.

Clinicus van het jaar
De winnaars op een rij.JPG
Auteur: Cleo Freriks
MSV Pulse
Categoriëen: Nieuws,

Voeg reactie toe

Klik hier voor onze privacyregels

Vanaf januari 2022 plaatst Observant alleen nog reacties van mensen wier naam bekend is bij de redactie.