Museumnacht 2019: complotdenkers, een meteorietinslag en Nachtwachters

03-04-2019

Het Young Office heeft een ruimtelandschap gecreëerd in het Bonnefantenmuseum, bij Bureau Europa kun je je onderdompelen in de wereld van complotdenkers, big data en kunstmatige intelligentie en Marres staat vol met sculpturen en geboetseerde portretten van mensen in alledaagse situaties. De Museumnacht Maastricht komt er weer aan. Voor het vierde jaar openen op vrijdag 12 april dertien Maastrichtse kunstinstellingen hun deuren van 20.00-1.00 uur.

Zoals ieder jaar zijn niet alleen de lopende tentoonstellingen van de musea te bezoeken, maar ook allerlei activiteiten speciaal voor de Museumnacht. Studenten van Zuyd Hogeschool nemen de boel over in Centre Céramique en het Natuurhistorisch museum en geven hun visie op de collectie. Dat resulteert in de bibliotheek in interactieve installaties en bij het Natuurhistorisch museum in een eigen interpretatie van het verhaal van de meteorietinslag in Yucatan. Ook kun je een eigen stop motion animatie maken van hoe volgens jou een inslag op aarde eruit zou zien.

Het Talent Lab van Via Zuid en Toneelgroep Maastricht, waarin veelbelovende jonge podiumkunstenaars samenkomen, geeft de hele avond korte voorstellingen in de Bordenhal (wanneer er taal wordt gebruikt, alleen in het Nederlands).

Ook de hele avond actief zijn de zogeheten Nachtwachters. Onder anderen Mathieu Segers, hoogleraar eigentijdse Europese geschiedenis, neemt het publiek online mee via de hashtag ‘Nachtwachter’ en laat zien hoe hij de Museumnacht beleeft.

De avond wordt afgesloten met een afterparty in de Muziekgieterij. Hier treden onder andere Band of Misfits en Bruni Getsing op.

Observant mag twee kaartjes (inclusief afterparty) weggeven! Mail voor maandag 8 april 9.00 uur naar cleo.freriks@maastrichtuniversity.nl waarom jij zou moeten winnen. Alleen de winnaar krijgt bericht.

 

Kijk voor meer informatie over de Museumnacht op www.museumnachtmaastricht.nl

Museumnacht 2019: complotdenkers, een meteorietinslag en Nachtwachters
fotoop5-museumnacht.28