UM-hoogleraar genomineerd voor Huibregtsenprijs

20-06-2019

MAASTRICHT. Onno van Schayck, UM-hoogleraar preventieve geneeskunde, is genomineerd voor de Huibregtsenprijs. En wel vanwege zijn belangrijke rol bij het Nationaal Preventieakkoord. De winnaar (van de zes genomineerden) wordt op 7 oktober bekend gemaakt in de Ridderzaal in Den Haag. De prijs bestaat uit een sculptuur en 25 duizend euro.

Bij de totstandkoming van het Nationaal Preventieakkoord trad Van Schayck op als wetenschappelijk adviseur van staatssecretaris Paul Blokhuis. Dit akkoord moet gezonder gedrag stimuleren op het terrein van roken, voeding en bewegen.

In het juryrapport komen bovendien Van Schaycks verdiensten aan bod voor de Gezonde Basisschool van de Toekomst, voor het bestrijden van luchtverontreiniging in sloppenwijken, en voor het ontmoedigen van roken.

De Huibregtsenprijs - vernoemd naar ir. Wouter Huibregtsen - is in 2005 in het leven geroepen door Stichting De Avond van Wetenschap & Maatschappij. De prijs gaat naar een recent onderzoeksproject dat wetenschappelijk vernieuwend is en maatschappelijk zeer relevant.

UM-hoogleraar genomineerd voor Huibregtsenprijs
Onno van Schayck