“Dat kleding goed zit is belangrijker dan of het merkkleding is”

26-09-2019

Bjorn Berben (22), vierdejaars gezondheidswetenschappen, omschrijft zijn stijl als “edgy, maar basic”.

Basic
“De basis is voor mij altijd een basic wit of soms zwart T-shirt. Het is belangrijk hoe de kraag zit, de laatste tijd wil ik een dikke, hoge kraag. Vanaf mijn shirt ga ik mijn outfit verder uitbreiden met mooie jeans, sieraden en jasjes. Ik draag graag spijkerjasjes of mijn zwarte leren jas. Monotone outfits vind ik het mooist, ik heb vooral zwarte en witte kleding. Al ik zou wel iets meer met kleur willen gaan doen.” 

Kapper
“Ik ga twee keer per maand naar de kapper, altijd bij dezelfde zaak en kapster. Ik vertrouw haar en ga er niet meer weg. Ik ga vooral om de zijkanten bij te werken, die moeten strak, dan loop ik er weer fris bij. Bovenop hoeft het maar een keer per maand bijgeknipt te worden.”

Instagram
Instagram is een belangrijk medium voor hem (@bjornberben). Hij volgt kledingmerken die hij leuk vindt en influencers met een eigen stijl, maar haalt er ook erkenning uit. “Ik steek veel tijd in mijn kledingstijl, het is leuk om daar waardering voor te krijgen. Het geeft een boost aan mijn zelfvertrouwen. Vroeger was ik een redelijk gesloten persoon. Als ik kleding draag die ik leuk vind en als dat gewaardeerd wordt, ga ik zelfverzekerder door het leven. Ik post niet veel op mijn insta, ik wil echt alleen de beste foto’s plaatsen. Mijn outfit of the day zet ik wel regelmatig in mijn stories.”

Eigen kledingbedrijf
Het had niet veel gescheeld of hij had zijn eigen kledingbedrijf gehad. “Ongeveer vier jaar geleden was een vriend bezig met het opzetten van een kledinglijn. Regelmatig zaten we samen om designs te bedenken. Ik mocht er van mijn ouders toen geen geld in steken. Een andere vriend deed het wel, mijn invloed nam af. Achteraf is dat maar goed ook, het bedrijf ligt momenteel stil.”

Sieraden
“Met kettingen en armbanden geef je je outfit een extra touch. Ik draag altijd zilver, dat vind ik het mooist bij wit. Ik houd van grote dingen die eruit springen, zoals deze twee kettingen.”

Geripte jeans
“Meestal draag ik geripte jeans, die geven wat extra leven aan de outfit. De laatste tijd koop ik broeken van Represent of Jaffary, die zijn wat duurder, maar die zitten goed en ik ben er zuinig op. Dat het goed zit is belangrijker dan of het merkkleding is, maar vaak gaat dat hand in hand.”

Schoenen
“Dit zijn de duurste schoenen die ik ooit heb gekocht. Ze zijn van Alexander McQueen en kosten 395 euro. Ik heb ze betaald met geld van mijn ouders voor Kerst en de rest heb ik zelf bijgelegd. Ik zag ze bij iemand op Instagram en vond ze heel cool uitzien. Schoenen zijn een belangrijk onderdeel van de outfit, ik heb vijf paar in mijn roulatie.”

“Dat kleding goed zit is belangrijker dan of het merkkleding is”
Foto achterkant 2