Update: Wi-Fi werkt weer, computers mogen aan

Wijzig wachtwoord voor 6 januari

03-01-2020

MAASTRICHT. Een dikke week na de cyberaanval op de Universiteit Maastricht zijn steeds meer IT-systemen te gebruiken. Er is (deels) werkende Wi-Fi, naast het al (beperkt) toegankelijke studentenportaal en Blackboard/Eleum. Studenten en medewerkers mogen bovendien weer hun UM-computer of laptop gebruiken. 

Tot voor kort benadrukte de UM meermaals om de IT-systemen vooral met rust te laten. Dit om het onderzoek en herstelwerk niet te verstoren. Dat verbod is nu ingetrokken. De centrale netwerkschijven zijn eveneens toegankelijk (alleen met een UM-netwerkverbinding). Bestanden zijn echter alleen te openen in een read only modus wat betekent dat bewerken bijvoorbeeld niet mogelijk is.

Inmiddels, meldt de website van de UM, hebben meer dan zevenduizend medewerkers en studenten (teller 2 januari) hun inloggegevens al gewijzigd. Er wordt uitdrukkelijk gevraagd om het wachtwoord voor maandag 6 januari te wijzigen. Studenten kunnen dit doen via het Student Portal. Medewerkers kunnen inloggen op UM intranet (Log in met huidige gebruikersnaam en wachtwoord. Je wordt dan vanzelf gevraagd om het wachtwoord te wijzigen. Let op: kies niet voor de optie ‘password recovery’).

Er staat een FAQ-lijst op de UM-website voor meest gestelde vragen en (voor zover mogelijk) antwoorden.

Update: Wi-Fi werkt weer, computers mogen aan
UB